59-vuotias Jo Nesbø on yksi viime vuosikymmenten suosituimmista ja menestyneimmistä dekkarikirjailijoista. Lisäksi norjalainen tunnetaan intohimoisena Tottenhamin fanina. Nesbølle on silti täysi mysteeri, miten Tottenham saattoi ajautua ratkaisuun korvata pidetty ja Spursin Valioliigan kärkitaisteluun nostanut Mauricio Pochettino José Mourinholla.

– Viiden vuoden ajan Tottenham on säästänyt pelaajahankinnoissa ja ylisuorittanut kentällä. Nyt, kun joukkue on alisuorittanut muutaman kuukauden ajan, pitää Mauricio Pochettinon – kuten (Leicesterin mestarivalmentaja) Claudio Ranierin – maksaa hinta siitä, että hän on hemmotellut omia esimiehiään, Nesbø kirjoitti tekstiviestivastauksessaan norjalaiselle VG-lehdelle.

– Tämä on naurettavan lyhytjänteistä ajattelua. Aivan yhtä järkyttävää on se, että he korvasivat jalkapallon Luke Skywalkerin Darth Vaderilla.

Nesbø on epäilemättä tosissaan, sillä seuraavaksi hän nostaa esille kauhukuvan, joka olisi monelle Spurs-fanille ylitsepääsemätön paikka.

[readmore from=Tottenham]

– Tämä on heittämällä raskain päivä, jonka minä olen Spursin kannattajana kokenut. Häviäisin mieluummin Arsenalille seitsemän vuotta putkeen.

Jo Nesbø oli itsekin pääsarjatason jalkapalloilija norjalaisessa Moldessa, mutta hän joutui lopettamaan uransa polven ristisidevamman vuoksi. Rikosromaanien, ja myös lastenkirjojen ystävät ovat epäilemättä tästä kiitollisia.