Maailmalta on kantautunut tällä viikolla kaksi surullista kuolinuutista jalkapalloympyröistä. Ajasta ikuisuuteen poistui vain parin päivän sisällä kaksi valmentajaa, jotka on nähty lähimenneisyydessä MM-turnauksessa.

Tiistaina päättyi sveitsiläisen Jakob Kuhnin elämä. ”Köbi” Kuhn oli kuollessaan 76-vuotias.

Kuhn pelasi Sveitsin A-maajoukkueessa 63 ottelua, joista yhden vuoden 1966 MM-kisoissa. Hänet lähetettiin kuitenkin kesken kisojen kotiin kurinpidollisista syistä.

Sveitsin maajoukkuevalmentajana Kuhn toimi vuosina 2001-2008. Hän valmensi joukkuetta EM-kisoissa vuosina 2004 ja 2008 sekä vuoden 2006 MM-kisoissa. MM-turnauksesta Sveitsi putosi päästämättä koko kisoissa maaliakaan. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ukraina pudotti Sveitsin rankkarikisassa.

Vuoden 2008 EM-kotikisat olivat puolestaan Kuhnille kova paikka henkilökohtaisesti, sillä hänen vaimonsa vajosi koomaan epilepsiakohtauksen takia juuri kisojen alla. Vaimo kuitenkin heräsi koomastaan yhdeksän päivän jälkeen ja toipui.

Kuhn menehtyi tiistaina pitkällisen keuhkosairauden uuvuttamana.

Torstaina puolestaan tuli uutinen hollantilaisen Pim Verbeekin kuolemasta. Verbeek oli kuollessaan 63-vuotias.

Verbeek pelasi koko pelaajauransa Sparta Rotterdamissa, mutta joutui lopettamaan jo 25 vuoden iässä. Tänä vuonna ympyrä sulkeutui, sillä hänestä tuli helmikuussa Spartan johtokunnan jäsen.

Kuhnin tavoin myös Verbeekin suurimmat saavutukset valmentajana tulivat maajoukkueista. Hän toimi vuosina 2002 ja 2006 Etelä-Korean maajoukkueen apulaisvalmentaja MM-kisoissa, ensin Guus Hiddinkin ja sitten Dick Advocaatin avustajana. Vuonna 2010 hänet nähtiin MM-kisoissa myös päävalmentajana, kun Verbeek johdatti Australian lopputurnaukseen. Hän aloitti Australian peräsimessä vuonna 2007 ja lopetti urakkansa MM-kisojen lohkovaiheeseen.

Tälläkin vuosikymmenellä Verbeek sai kokea arvoturnausjalkapalloilua. Hän luotsasi Marokkoa vuoden 2012 olympiaturnauksessa ja Omania Aasian mestaruusturnauksessa viime tammikuussa. Oman selviytyi kisoissa ensimmäistä kertaa historiassaan pudotuspelivaiheeseen.

Verbeek kuoli syöpään.