Kun monet viettivät Halloweenia, valmistautuivat pyhäinpäivään, kekriin tai ties mihin, oli Veikkausliigaan nousseella TPS:llä tärkeää kerrottavaa. TPS nimittäin tiedotti perjantai-illan päätteeksi kahdesta tärkeästä jatkosopimuksesta.

Nimensä jatkopahveihin raapusti mustavalkoisten kolumbialaiskaksikko Eliécer Espinosa ja Aldayr Hernández. Kummankin sopimus on yksivuotinen.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
VAMOS‼ Aldayr Hernández ja Eliécer Espinosa jatkavat Turun Palloseurassa uusilla yksivuotisilla sopimuksilla myös ensi kaudella. 👏 🇨🇴 Tiedote ➡ fc.tps.fi/fi/uutiset/eli… #FCTPS #Veikkausliiga #Turku #TKOMV

Sekä Espinosa että Hernández kuuluivat turkulaisten ehdottomiin runkomiehiin päättyneellä kaudella. Miehet matkustivat lomalle Kolumbiaan heti voitokkaiden liigakarsintojen jälkeen ja palaavat Turkuun taas tammikuun alussa.

23-vuotias Espinosa saapui Suomeen elokuussa 2018, liittyen aluksi HJK:n organisaatioon. Kaudella 2019 hän teki TPS:lle Ykkösessä 18 maalia 25 ottelussa, ollen koko sarjan toiseksi paras maalintekijä Hakan Salomo Ojalan jäkeen.

Toppari Hernández puolestaan siirtyi TPS:ään viime huhtikuussa aivan kauden alla. Ennen Turkuun tuloa Hernández oli pelannut Libanonissa. 24-vuotias entinen Kolumbian nuorisomaajoukkuepelaaja osoittautui Tepsiltä loistavaksi värväykseksi.

[readmore from=TPS]

– Aikamoisia löytöjä molemmat. Heiltä löytyy tervettä kilpailullista luonnetta ja kaverit sopeutuivat myös joukkueeseen erinomaisen hyvin. Kauhean kauas ei mene arvio siitä, jos sanon, että Aldayr oli viime vuonna koko Ykkösen paras pelaaja, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kommentoi suojattiaan.

– Espinosan arvo asettuu oikeisiin mittasuhteisiin jo sillä, kun katsoo hänen maalimääräänsä ja peilaa sitä hieman historiaan. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että yhteistyö heidän kanssaan jatkuu.