Unitedien jäsentenvälisestä tuli mieletön trilleri – Man Unitedin debyyttimaalarit nostivat toiveita, mutta vain hetkeksi

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina vain pelattiin yksi valioliigaottelu, mutta siitä muodostui sitäkin upeampi näytelmä. Johtopaikka vaihtoi omistajaa pariin kertaan, mutta lopulta päädyttiin 3-3 -tasapeliin.

Sarjanousija Sheffield United oli jo matkalla yllätysvoittoon sunnuntaisessa kahden Unitedin kohtaamisessa. Sheffield United ja Manchester United pelasivat vastakkain ensimmäisen kerran 13 vuoteen, ja kotijoukkue vei avausjakson selvästi nimiinsä. Manchester United kuitenkin heräsi ottelun viimeisellä neljänneksellä, ja nousi rinnalle ja 3-2 -johtoon. Sitkeä kotijoukkue taisteli itsensä kuitenkin vielä tasatilanteeseen.

Blades aloitti ottelun hyvin terävästi ja ampui jo aikaisessa vaiheessa neljästi kohti Manchester Unitedin maalia. Avausosuma syntyi neljännellä kudilla kohti vieraiden maalia, kun peliä oli pelattu 19 minuuttia. Maalin viimeisteli skotlantilainen John Fleck.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun kolmen topparin linjalla, eikä ratkaisu osoittautunut vierasjoukkueen kohdalla oikeaksi. Yksi kolmesta Punaisten Paholaisten topparista, Phil Jones, saikin jäädä penkille taukovartin jälkeen.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, prässäsi Sheffield Unitedin Lys Mousset pallon pois vieraiden Andreas Pereiralta. Mousset’n riistosta käynnistyi nopea vastahyökkäys, Fred jäi puolustustöissään pari askelta jälkeen, ja lopulta ranskalainen itse laukoi tarkasti tolpan juureen numeroiksi 2-0.

Vartin kuluttua tästä Mousset joutui jättämään loukkaantuneena kentän. Oireet näyttivät siltä, että takareisi teki tepposet.

Sheffield United näytti olevan purjehtimassa kohti voittoa, mutta viimeisellä 20-minuuttisella Manchester United heräsi. Nousun arkkitehteinä häärivät nuoret debyyttimaalinsa tehneet Man Unitedin akatemian kasvatit. Ensin 19-vuotias Brandon Williams täräytti komealla yhden kosketuksen laukauksellaan purkupallon kotijoukkueen alanurkkaan 72. minuutilla, ja viisi minuuttia myöhemmin ensimmäisen valioliigamaalinsa teki 18-vuotias Mason Greenwood.

Kun vauhtiin oli päästy, ei Manchester United enää tyytynyt tasanumeroihin, vaan paineli saman tien ohi. David James rakensi ja pari vuotta debyyttimaalareita vanhempi Marcus Rashford pääsi lataamaan numeroiksi 2-3 käytännössä tyhjään maaliin.

Peli ei kuitenkaan ollut vieläkään pelattu. Oltiin jo siirtymässä lisäajalle, kun Sheffield United punnersi vielä kerran rinnalle. Oli McBurnie otti keskityspallon haltuun ja potkaisi pallon David De Gean torjunnan kautta tasoihin. Tilanne tarkistettiin videolta käsivirheen varalta, mutta pallon todettiin osuneen vain McBurnien rintaan tai olkapäähän.

Matsi tarjosi roppakaupalla tunteiden vuoristorataa, mutta vauhdikkaasta lopusta huolimatta maalimäärä ”jäi” kuuteen. Huikeaa draamaa sunnuntain ainoa peli joka tapauksessa sisälsi.

Tasapelipiste riitti nostamaan Sheffield Unitedin sarjassa kuudenneksi. Manchester United on yhdeksäs.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille