Sunnuntaina vain pelattiin yksi valioliigaottelu, mutta siitä muodostui sitäkin upeampi näytelmä. Johtopaikka vaihtoi omistajaa pariin kertaan, mutta lopulta päädyttiin 3-3 -tasapeliin.

Sarjanousija Sheffield United oli jo matkalla yllätysvoittoon sunnuntaisessa kahden Unitedin kohtaamisessa. Sheffield United ja Manchester United pelasivat vastakkain ensimmäisen kerran 13 vuoteen, ja kotijoukkue vei avausjakson selvästi nimiinsä. Manchester United kuitenkin heräsi ottelun viimeisellä neljänneksellä, ja nousi rinnalle ja 3-2 -johtoon. Sitkeä kotijoukkue taisteli itsensä kuitenkin vielä tasatilanteeseen.

Blades aloitti ottelun hyvin terävästi ja ampui jo aikaisessa vaiheessa neljästi kohti Manchester Unitedin maalia. Avausosuma syntyi neljännellä kudilla kohti vieraiden maalia, kun peliä oli pelattu 19 minuuttia. Maalin viimeisteli skotlantilainen John Fleck.

Premier League

@premierleague
GOAL Sheff Utd 1-0 Man Utd (19 mins)

The reward the Blades' start deserved! John Lundstram's effort is saved and it falls into the path of John Fleck who is in the right place to divert in

#SHUMUN

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun kolmen topparin linjalla, eikä ratkaisu osoittautunut vierasjoukkueen kohdalla oikeaksi. Yksi kolmesta Punaisten Paholaisten topparista, Phil Jones, saikin jäädä penkille taukovartin jälkeen.

⚽️ John Fleck

Chris Wilder's side completely in control at Bramall Lane.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, prässäsi Sheffield Unitedin Lys Mousset pallon pois vieraiden Andreas Pereiralta. Mousset’n riistosta käynnistyi nopea vastahyökkäys, Fred jäi puolustustöissään pari askelta jälkeen, ja lopulta ranskalainen itse laukoi tarkasti tolpan juureen numeroiksi 2-0.

Vartin kuluttua tästä Mousset joutui jättämään loukkaantuneena kentän. Oireet näyttivät siltä, että takareisi teki tepposet.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Lys Mousset now has more goals in 10 Premier League appearances for Sheffield United (4) than he managed in 58 games for Bournemouth (3). Cherished.

Sheffield United näytti olevan purjehtimassa kohti voittoa, mutta viimeisellä 20-minuuttisella Manchester United heräsi. Nousun arkkitehteinä häärivät nuoret debyyttimaalinsa tehneet Man Unitedin akatemian kasvatit. Ensin 19-vuotias Brandon Williams täräytti komealla yhden kosketuksen laukauksellaan purkupallon kotijoukkueen alanurkkaan 72. minuutilla, ja viisi minuuttia myöhemmin ensimmäisen valioliigamaalinsa teki 18-vuotias Mason Greenwood.

OptaJoe

@OptaJoe
18 - At 18 years and 54 days old, Mason Greenwood is the third youngest Premier League goalscorer for Manchester United after Danny Welbeck (17 years and 355 days) and Federico Macheda (17 years and 226 days). Impact.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Manchester United have had two teenagers score in a Premier League game for the first time since October 2005 against Sunderland (Wayne Rooney and Giuseppe Rossi). Adolescent.

Kun vauhtiin oli päästy, ei Manchester United enää tyytynyt tasanumeroihin, vaan paineli saman tien ohi. David James rakensi ja pari vuotta debyyttimaalareita vanhempi Marcus Rashford pääsi lataamaan numeroiksi 2-3 käytännössä tyhjään maaliin.

Three @ManUtd academy graduates 👌
Three second-half goals ⚽️⚽️⚽️

Stepping up when they were needed most...

#SHUMUN

Peli ei kuitenkaan ollut vieläkään pelattu. Oltiin jo siirtymässä lisäajalle, kun Sheffield United punnersi vielä kerran rinnalle. Oli McBurnie otti keskityspallon haltuun ja potkaisi pallon David De Gean torjunnan kautta tasoihin. Tilanne tarkistettiin videolta käsivirheen varalta, mutta pallon todettiin osuneen vain McBurnien rintaan tai olkapäähän.

Matsi tarjosi roppakaupalla tunteiden vuoristorataa, mutta vauhdikkaasta lopusta huolimatta maalimäärä ”jäi” kuuteen. Huikeaa draamaa sunnuntain ainoa peli joka tapauksessa sisälsi.

19': Sheff Utd 1-0 Man Utd
52': Sheff Utd 2-0 Man Utd
72': Sheff Utd 2-1 Man Utd
77': Sheff Utd 2-2 Man Utd
79': Sheff Utd 2-3 Man Utd
90': Sheff Utd 3-3 Man Utd
FT: Sheff Utd 3-3 Man Utd

An incredible game of football.

Tasapelipiste riitti nostamaan Sheffield Unitedin sarjassa kuudenneksi. Manchester United on yhdeksäs.