Valioliigan huippuvahti sivussa mestaruustaiston kannalta elintärkeästä ottelusta? Päävalmentaja epätietoisena

© Kuva: Getty Images

Manchester City saattaa joutua pelaamaan sunnuntain vieraspelinsä Liverpoolia vastaan ilman ykkösmaalivahtiaan Edersonia, joka loukkaantui keskiviikkona Atalantan vieraana pelatussa Mestarien liigan ottelussa.

Brassiveskari joutui tulemaan vaihtoon tauolla lihasvamman takia. Vielä on epävarmaa, pystyykö Cityn kiistaton ykkösvahti pelaamaan sunnuntain elintärkeässä ottelussa.

Valioliigan hallitseva mestari City on kuusi pistettä sarjajohtaja Liverpoolia perässä. City kaipaisi siis kipeästi voittoa sunnuntaina, jos se aikoo puolustaa mestaruutta.

Manchesteriläisten päävalmentaja Pep Guardiola ei osannut vielä keskiviikkoiltana antaa tarkempaa tietoa Edersonin vamman vakavuudesta.

– En tiedä juuri nyt, Guardiola vastasi Sky Sportsin mukaan kun managerilta kysyttiin, onko Ederson pelikunnossa sunnuntaina Poolia vastaan.

– Kyseessä on ongelma lihaksessa. Se ei ollut iso, mutta (otin hänet pois jotta) vältämme riskit. Hänestä ei tuntunut hyvältä (avausjakson) viimeisillä minuuteilla ja sen takia päätimme suorittaa vaihdon.

City jäi Atalantaa vastaan 1-1-tasapeliin. Brittiseura pelasi viimeiset kymmenen minuuttia ilman varsinaista maalivahtia, kun tauolla Edersonin korvannut Claudio Bravo lensi pihalle suoralla punaisella kortilla. Maalissa nähtiin loppuminuuteilla laitapuolustaja Kyle Walker, joka piti maalinsa puhtaana.

Bravo saa punaisesta kortistaan huolimatta pelata Valioliigassa. 36-vuotias chileläiskonkari pelanneekin ensi pelissä Liverpoolia vastaan, jos Ederson on sivussa.

Keskiviikkona Bravon esityksestä paistoi epävarmuus. Oli havaittavissa, että hänen itseluottamuksensa ole aivan ylimmillään. Se on hyvin ymmärrettävää, sillä vammat ja vähäinen peliaika ovat tehneet viimeisen parin vuoden aikana tehtävänsä. Barcelonasta Cityyn vuonna 2016 siirtynyt Bravo on pelannut vaivaiset kaksi valioliigaottelua viimeisten kahden vuoden aikana.

Guardiolan muut vaihtoehdot maalivahtiosastolle ovat 34-vuotias, Derbysta lainalla Cityssa oleva Scott Carson sekä akatemiamolari Daniel Grimshaw, 22. Todennäköisesti Bravo on kuitenkin selvä ykkösvahti Edersonin mahdollisen poissaolon myötä, Carson varavahti ja Grimshaw selvä kolmostorjuja.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️