Yksi Veikkausliigaan alkavaksi kaudeksi nousseen Turun Palloseuran uusista pelaajahankinnoista saattoi paljastua jo päivää odotettua aikaisemmin.

TPS pitää keskiviikkona 27.11. klo 14 alkaen tiedotustilaisuuden, jossa se julkaisee uusia pelaajasopimuksia kaudelle 2020.

Yksi nimi on odotettu. Olisi yllätys, jos Vaasan Palloseuraa viime kaudet edustanut keskikenttäpelaaja Juho Lähde ei olisi turkulaisseuran tuore sopimuspelaaja.

Viimeiset viisi kautta Lähde, 28, on pelannut VPS:ssa ja sitä ennen kaksi kautta SJK:ssa. Veikkausliigan pelaaminen TPS:n paidassa on Lähteelle tuttua puuhaa, edustihan hän kasvattiseuraansa pääsarjatasolla kausina 2009-13 ennen siirtoaan Seinäjoelle.

Nyt kaupungin oma poika palannee kotiin. Lähde julkaisi tiistaina twitter-tilillään videon, johon merkitsi TPS:n. Videolla näkyy TPS:n pelipaita, jonka takaosassa koreilee teksti ”Lähde” ja numero viisi.

Julkaisusta heijastuu myös pientä ironiaa, sillä video tuo mieleen 38-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän Zlatan Ibrahimovicin tiistaiaamuna tekemän tempun. Zlatan lisäsi twitteriin videon, jossa pyörii Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Hammarbyn pelipaita, jonka selässä lukee ”Ibrahimovic”. Julkaisuun oli merkitty Hammarbyn joukkue.

Zlatanille on ollut ominaista paljastaa uusi seuransa jo ennen seuran tiedottamista. Nyt Veikkausliigan profiilipelaajiin lukeutuva Lähde saattoi tehdä samoin.