Veikkausliigan kaudeksi 2020 noussut Haka vahvisti valmennusryhmäänsä Mikko Mannisella, jolta löytyy myös Uefa Pro -lisenssi. Manninen, 42, hyppää Hakan valmentajaksi Nurmijärven Jalkapalloseuran valmennuspäällikön paikalta.

Veikkausliiga vaatii jokaisesta joukkueesta Uefa Pro -lisenssillä varustetun valmentajan. Hakan nykyisellä päävalmentajalla Teemu Tainiolla ei viel lisenssiä löydy, joten Manninen täyttää Hakassa tämän ruudun.

– Sain Uefa Pro -tutkinnon valmiiksi viime vuonna ja nyt näin mahdollisuuden kokeilla rajojani valmentajana. Tämä on urallani seuraava steppi ja olin otettu Hakan yhteydenotosta. Haka on perinteinen seura ja on hienoa päästä mukaan sen toimintaan, Manninen kommentoi seuran nettisivuilla.

Mannisen työnkuvaan kuuluu myös Hakan junioripuolen valmennuspäällikön tehtävät, mutta pääpaino on edustuksen valmennuksessa. FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen myönsi, että seuran valmennusryhmää ollaan vielä vahvistamassa.

– Mikko tuo valmennukseen ulkopuolista näkemys ja kokemusta. Tämä on myös ensimmäinen askel eteenpäin koko valmennusryhmän rakentamisessa ja kehittämisessä. Tulemme varmasti näkemään muutenkin uusia henkilöitä lopullisessa valmennusryhmässä ja näistä neuvottelut jatkuvat koko ajan, Huttunen kertoi.

Hakan riveissä pelasi kausina 2005-2008 uuden valmentajan täydellinen nimikaima Mikko Manninen. Hakan tuore valmentaja Manninen kertoi, että sekaannuksia on tapahtunut useaan kertaan.

– Täytyy myöntää, että muutaman kerran meidät on tässä vuosien varrella sekoitettu keskenään.