Ykkösen seurassa kuohuu: Päävalmentaja sai potkut, mutta kukaan ei kommentoi syitä – myös HIFK-yhteistyö jatkuu: ”Myös muuta valmennuksellista yhteistyötä”

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä viime kaudella täpärästi sarjapaikan säilyttänyt MYPA antoi torstai-iltana potkut päävalmentajalleen Jukka Karjalaiselle. Potkuista hämmentävän tekee se, ettei kukaan seurasta suostu kommentoimaan potkujen syytä.

MYPA sijoittui viime kaudella Ykkösessä toiseksi viimeiseksi. Eroa sarjasta pudonneeseen TPV:hen oli yksi piste. Karjalainen työskenteli päävalmentajan pestin lisäksi myös seuran valmennuspäällikkönä. MYPA ei suostunut kommentoimaan potkujen syitä. Karjalainen antoi kommentit Kouvolan Sanomille, mutta hänkään ei lähtenyt tarkemmin avaamaan, miksi pesti päättyi.

Karjalaisen mukaan hänet kutsuttiin MYPA-talolle torstai-iltana, ja hänen eteen annettiin irtisanomispaperi allekirjoitettavaksi.

– Harmillinen juttu, ettei seura enää kokenut tarvitsevansa minua. Tämä on aika omituinen tilanne. Kipinä jalkapalloon minulla säilyy varmasti, mutta tässä vaiheessa vuotta on vaikeaa saada valmentajan paikkaa, Karjalainen sanoi KS:lle.

Kouvolan Sanomien mukaan Karjalaisella ja seuran puheenjohtaja Mika Kaletonilla oli erimielisyyksiä viime kauden aikana, joita ei saatu sovittua.

Kaleton kertoi aiemmin, että MYPA lähtee ensi kaudella vakiinnuttamaan paikkaansa Ykkösessä. Pelaajabudjettia nostetaan 60 000 eurosta 90 000 euroon. Tällä hetkellä MYPAlla on kahdeksan pelaajasopimusta.

Lisäksi liigaseura HIFK tiedotti perjantaina jatkavansa yhteistyötä MYPAn kanssa myös ensi kaudella. Seurojen välinen yhteistyösopimus pitää sisällään molempien seurojen edustusjoukkueiden välisen pelaajavaihdon, valmennusyhteistyön ja pelaajakehityslinjauksen.

– Yhteistyösopimuksen jatkamisen seurauksena yhden lisävaihtoehdon niille pelaajille, jotka ovat veikkausliigatasolla ja haluavat harjoitella sekä pelata hyvässä kehitysympäristössä.

– Farmisopimus mahdollistaa kaudella 2020 joustavan liikkumisen IFK:n ja MYPAn välillä, ja pelaajien vapaan liikkumisen lisäksi seurojen välillä tehdään myös muuta valmennuksellista yhteistyötä. Yhteistyö seurojen välillä on ollut erittäin helppoa, sillä sydän on kaikilla punavalkoinen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi seuran nettisivuilla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.