Huuhkajien pelaajarinkiin kuuluvan Thomas Lamin pitkä odotus on ohi. 25-vuotias Lam loukkaantui viime keväänä ja pelasi edellisen sarjaottelunsa joukkueensa Zwollen peliasussa 14. huhtikuuta. Tänään 6,5 kuukauden odotus sai päättyä, kun Lam palasi Eredivisie-kentille Zwollen keskuspuolustuksessa. Paljon haastavampaa paluupeliä ei olisi voinut tulla, sillä vastassa kotipelissä oli heti viime kevään Mestarien liigan semifinalisti Ajax.

Aivan kylmiltään ei Lamin tarvinnut kehiin tulla, sillä hän pelasi jo viime tiistaina cup-ottelussa Hoekia vastaan ensimmäiset 45 peliminuuttia. Zwolle eteni tuolloin seuraavalle kierrokselle 3-0 -voiton myötä, kaikkien maalien synnyttyä toisella jaksolla.

Ajax haki täydeltä 14 000 katsojan stadionilta 4-2 -vierasvoiton, vaikka Zwollellakin omat paikkansa oli. Zwolle nousi kolmen maalin takaa 2-3 -tilanteeseen, mutta rinnalle saakka se ei onnistunut kirimään. Laukaukset kohti maalia Ajax voitti ”vain” 6-5.

Ajaxille tekivät kaksi maalia mieheen Quincy Promes ja David Neres. Zwollen maalintekijät olivat Gustavo Hamer ja Mustafa Saymak. Thomas Lam sai pelata täydet 90 peliminuuttia.