Tarkkasilmäisimmät huomasivat torstaina, että Arsenal pelasi muutaman minuutin Brightonia vastaan yhden pelaajan vajaalla, vaikkei ollutkaan saanut punaista korttia.

Selitykseksi paljastui niinkin yksinkertainen syy, että kapteeni Pierre-Emerick Aubameyangin oli päästävä kesken kaiken vessaan. Gabonilaiskärki katosi kentältä 88. minuutilla stadionin uumeniin, mutta palasi takaisin vielä ennen loppuvihellystä.

Osa Arsenalin kannattajista ei ollut tyytyväinen Aubameyangin toimintaan, sillä lontoolaisseura oli tuossa vaiheessa tappiolla maalein 1-2, jotka olivat lopulta myös loppulukemat. Arsenal oli vieläpä vaihtanut Alexander Lacazetten kymmenisen minuuttia aiemmin kentältä pois, joten Arsenal yritti kiriä Brightonia kiinni ilman varsinaista ysipaikan pelaajaa.

Arsenalin väliaikaisvalmentaja Fredrik Ljungberg puolusti Aubameyangia ja sanoi, että vastaavassa tilanteessa ei voi muutakaan. Itse hän tajusi Aubameyangin lähteneen kentältä vasta, kun hän näki hyökkääjän tulevan nurmelle takaisin.

– Minä en itse asiassa edes huomannut, että hän tuli kentältä pois. Näin vain hänen menevän takaisin oltuaan poissa pari minuuttia, sanoi Ljungberg Goalin mukaan.

– Jos pitää mennä, niin silloin pitää mennä, mutta jos on paha olo, niin on paha olo. Sille ei voi mitään.