Barca-tähdeltä paljonpuhuva reaktio Ajaxin putoamiseen – hollantilaisten leirissä synkät tunnelmat

© Kuva: Getty Images

Ajax oli viime keväänä viittä vaille Mestarien liigan loppuottelussa, kunnes Tottenhamin Lucas Moura pudotti joukkueen välierissä lisäajan maalillaan. Tällä kaudella Hollannin mestari sai aloittaa taipaleensa karsintojen kautta, eikä reissusta tullut yhtä pitkä. Ajax sai niellä jälleen pettymyksen kyyneliä, kun Valencia haki tiistaina Amsterdamista 1-0 -voiton ja pudotti hollantilaiset Eurooppa-liigan pudotuspelien puolelle (lue lisää).

Tunnelmat olivat luonnollisesti synkimmät Amsterdamissa, mutta putoaminen kouraisi syvältä myös Milanossa. Ajaxin viime kauden eturivin tähtiin kuulunut Frenkie de Jong siirtyi kesällä Barcelonaan ja sai tarkistaa stadionin valotaululta muiden otteluiden tuloksia. Keskikenttäpelaajan reaktio oli paljonpuhuva, kun hän huomasi Ajaxin pudonneen jatkosta.

De Jongin siirryttyä Barcelonaan ja Matthijs de Ligtin Juventukseen, tuli Donny van de Beekistä ja Dusan Tadicista Ajaxin uusia johtohahmoja. Molempien oli vaikea pukea pettymystä sanoiksi.

– Tulee ottamaan aikaa työstää tämä, mutta meillä on perjantaina taas joukkueharjoitukset ja silloin päiden pitää kääntyä oikeaan suuntaan, Van de Beek viittasi viikonlopun kärkiotteluun AZ Alkmaaria vastaan.

– Meillä on ollut niin hyvä kausi, että olisi todella typerää heittää se kaikki menemään.

Vuonna 1995 Mestarien liigan voittanut Ajax on tekemässä vahvaa paluuta kohti huippua, mutta Euroopan suurimpien sarjojen etumatka on vain kasvanut kasvamistaan. Tänä vuonna on täysin realistinen mahdollisuus, ettei Mestarien liigan 16 parhaan joukossa ole ainuttakaan joukkuetta TOP 5 -liigojen ulkopuolelta.

– Meidän täytyy ottaa vielä monta askelta, jos haluamme päästä lähelle kärkeä. Niin pitkällä emme vielä ole, Van de Beek sanoi Voetbal Primeurille.

Serbialaishyökkääjä Dusan Tadic otti tappion raskaasti.

– Tämä tekee todella kipeää, Tadic totesi TV-haastattelussa kyyneliään pidätellen De Telegraafin mukaan.

– En tiedä, mitä sanoa. Saimme kymmenen pistettä, mutta putosimme siitä huolimatta. Olemme hyvin pettyneitä, koska halusimme pelata vain Mestarien liigassa.

Tadicin mielestä Valencian rikkominen teki Ajaxin pelaamisesta vaikeaa. Ajax kyllä hassasi useita maalipaikkoja itse ja laukoi vain kahdesti kohti Valencian maalia, mutta ranskalaistuomari Clement Turpinin salliva linja vaikutti vahvasti pelin kulkuun. Hollantilaiset löysivätkin sosiaalisessa mediassa Turpinista syypään Ajaxin putoamiseen.

Ottelun luonteesta ja Turpinin onnistumisesta kertonee jotain se, että viimeisellä varttitunnilla tuomari jakoi kahdeksan varoitusta ja yhden suoran ulosajon Valencian Gabrielille, kun sitä ennen varoitus oli nostettu vain kerran.

– Tämä oli hullu peli. Hallitsimme avausjaksoa, mutta he tekivät hullun maalin. 70. minuutin jälkeen ei enää pelattu jalkapalloa, useista Valencian rikkeistä johtuen. Peli keskeytettiin jatkuvasti. Meillä oli joitain maalipaikkoja, mutta emme hyödyntäneet niitä.

Putoaminen tyrmistytti myös Ajaxin valmentaja Erik ten Hagin.

– Hallitsimme ottelua täysin, emmekä päästäneet Valenciaa peliin mukaan. Siksi voin hyvin kuvitella, että Espanjan lehdistö puhuu ihmeestä, Ten Hag totesi De Telegraafille.

– Pettymys on todella suuri. Saimme kymmenen pistettä ja pelasimme todella hyvän lohkovaiheen. Kaksi peliä sitten olimme jo aivan jatkopaikassa kiinni. Se tekee tästä erityisen katkeraa. Saamme kuitenkin syyttää itseämme.

Edson Alvarézin vaihtoa Ten Hag perusteli tuomaritoiminnalla.

– Otin hänet pois, jottei hän saisi toista varoitusta. Tuomarin varaan ei voinut laskea mitään, enkä voinut ottaa riskiä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.