Bayern Müncheniin huhutulla maalivahdilla pimeni – törkytaklauksesta luvassa pitkä panna? (video)

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa nähtiin sunnuntaina kenties koko kauden selkein punainen kortti. Pelattiin ottelun 67. minuttia, kun vierasjoukkue Eintracht Frankfurtin Mijat Gacinovic oli pääsemässä karkumatkalle. Kotijoukkue Schalken maalivahti Alexander Nübel tuli kuitenkin lähes 30 metriin vastaan ja hyppäsi jalka ojennettuna palloon. Nübelin nappulakengät osuivat voimalla Gacinovicin rintakehään.

Tilanteessa oli kaikki edellytykset hyvin potentiaaliselle vaaratilanteelle, ja Nübelin kung fu -potku on tuomittu sosiaalisessa mediassa jyrkästi. 24-vuotias Gacinovic tuli tilanteen jälkeen varotoimenpiteenä vaihtoon, mutta ei tiettävästi kuitenkaan loukkaantunut vakavammin. Tuomari puolestaan nosti 23-vuotiaalle Nübelille välittömästi punaisen kortin.

Tilanteesta voi katsoa videon Viafreen sivuilta.

Ulosajon jälkeen Schalken maalille asteli 21-vuotias kakkosvahti Markus Schubert. Schubert pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja sai tuulettaa 1-0 -voittoa. Maali oli syntynyt jo ennen kohutilannetta Benito Ramanin tekemänä.

Minuutteja lienee Schubertille jatkossa luvassa lisääkin, sillä Schalkea kipparoiva Nübel saanee taklauksestaan pitkän pelikiellon.

Raju taklaus hyökkääjään ei ollut Nübelin kohdalla ensimmäinen kerta. Hän jyräsi pallontavoittelutilanteessa vastustajan myös kesällä pelatuissa alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. Tuolloin Nübelille tuomittiin varoitus ja vastustaja Itävallalle rangaistuspotku. Itävallan hyökkääjä ei loukkaantunut tilanteessa. Myös viime helmikuisessa bundesliigaottelussa Nübel ajettiin suoralla punaisella suihkuun.

Sosiaalisessa mediassa vertauksia tehtiin välittömästi historian aiempiin saksalaisvahtien suorittamiin kung fu -potkuihin futiskentällä. Muistiin palasivat Toni Schumacherin raju taklaus Patrick Battistoniin vuoden 1982 MM-kisoissa, Oliver Kahnin potku Stephane Chapuisatiin vuonna 1999 tai Tim Wiesen potku kohti Ivica Olicia vuonna 2008. Jokaiselle vuosikymmenelle löytyy nyt omansa.

Nübel itse ei ole taklaustaan medialle kommentoinut, mutta muulta Schalke-leiriltä hänelle löytyi tukea, joskaan kukaan ei punaisen kortin oikeellisuutta kiistänyt.

– Kaikki Alexin tuntevat tietävät, ettei hän tehnyt sitä tahallaan. Hän tuli valitettavasti askeleen myöhässä, ja on siitä hyvin, hyvin pahoillaan. Me kaikki toivomme, ettei Gacinovicille sattunut pahempaa, Schalken Daniel Caligiuri totesi Sportschaulle.

– Se oli Alex Nübelille oikeutettu punainen kortti. Tilanne oli erittäin epäonninen ja taatusti tahaton – hän tuli myöhässä. Toivotamme Gacinovicille pikaista paranemista, Schalken valmentaja David Wagner jatkoi.

Nübeliä on huhuttu jo pidempään Bayern Münchenin tulevan kesän maalivahtihankinnaksi. Hänestä on kaavailtu Manuel Neuerin kakkosvahtia ja tulevaisuudessa seuraajaa. Nübelin sopimus umpeutuu ensi kesänä, joten hän voi neuvotella muiden seurojen kanssa vapaasti jo tammikuussa.

Schalke jatkaa voittonsa myötä sarjassa neljäntenä. Sunnuntain toisessa ottelussa Wolfsburg voitti kotonaan Borussia Mönchengladbachin 2-1 ja pudotti näin vieraansa sarjakärjestä. Piikkipaikalla on nyt RB Leipzig kaksi pistettä ennen Mönchengladbachia. Schalkeen on etumatkaa viisi ja Bayern Müncheniin kuusi pistettä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.