”Black Friday” -otsikko kuumensi myös pelaajien tunteet – Romelu Lukaku ja Chris Smalling paheksuivat italialaislehden toimintaa

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Italian suurimpiin urheilulehtiin lukeutuva Corriere dello Sport on ajautunut rasistiskandaalin keskelle torstaisella etusivullaan.

Lehden ”Black Friday” -otsikko Internazionalen ja AS Roman välisen huippuottelun ennakkopaketissa on tyrmätty täysin sopimattomaksi sosiaalisessa mediassa, sillä kansijuttua kuvittavat joukkueiden tummaihoiset pelaajat, Interin Romelu Lukaku ja Roman Chris Smalling.

Lukaku ja Smalling, jotka pelasivat vielä viime kaudella yhdessä Manchester Unitedissa, antoivat kumpikin näkemyksensä Corrieren otsikoinnista. Lukakun mielestä kyseessä on ”tyhmin otsikko” minkä hän on koskaan urallaan nähnyt.

– Sen sijaan että fokus olisi kahden joukkueen välisessä kamppailussa, Corriere dello Sport on nostanut esille tyhmimmän otsikon mitä olen koko urani aikana nähnyt, Lukaku twiittasi.

– Te kaverit lisäätte negatiivisuutta ja rasistisia ongelmia sen sijaan että keskustelisitte siitä kauniista pelistä, mitä tullaan pelaamaan San Sirolla kahden suuren seuran välillä.

– Koulutus on avain. Teidän kavereiden Corriere dello Sportilla pitäisi pystyä parempaan. Kiitos kaikille faneille ja muille journalisteille kannustuksesta, odotetaan kaikki innolla huomisen peliä.

Smallingin mielestä Corrieren toimittajien tulisi ottaa myös vastuu teoistaan ja ymmärtää, miten suuri vaikutus heidän kirjoituksillaan oikeasti on.

– Vaikka olisin halunnut käyttää päiväni valmistautumalla huomisen isoon otteluun, on tärkeää että tiedostan aamun tapahtumat vääriksi ja hyvin tunteettomiksi, Smalling twiittasi.

– Toivon että toimittajat, jotka ovat vastuussa tästä otsikosta, ottavat vastuun ja ymmärtävät sen voiman mikä heidän sanoillaan on, ja sen vaikutuksen mikä niillä sanoilla voi olla.

– Iso shoutout AS Romalle kannatuksesta! Annetaan taistelun nyt alkaa Rom, daje Roma.

Roma, sekä Internazionalen paikallisvihollinen AC Milan, ilmoittivat kumpikin torstaina katkaisseensa kaiken yhteistyönsä Corriere dello Sportin kanssa tammikuuhun saakka. Lehden toimittajat eivät ole enää tervetulleita seuran tiloihin, eikä joukkueiden pelaajilla ole lupaa osallistua minkäänlaisiin media-aktiviteetteihin heidän kanssaan.

Lähde: BBC

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!