Iso urheilulehti skandaalin keskiössä – mauton otsikko Serie A-huippupelin alla

© Kuva: Getty Images

Rasismi on puhuttanut italialaisessa jalkapalloilussa koko syksyn ajan – tai oikeastaan jo useampia vuosia. Moni Serie A:n eturivin tummaihoinen pelaaja on saanut osakseen ”apinaääntelyitä” ja muunlaista rasistista herjaa, eikä maan jalkapalloliitto tai sarjaorganisaatio ole ryhtynyt minkäänlaisiin konkreettisiin toimiin rasismiin syyllistyneitä henkilöitä tai näiden kannattamia seuroja kohtaan.

Moni saattaa todeta mielessään nyt, että ”ei ihme”. Italian urheilun tärkeimpiin lehtiin lukeutuva Corriere dello Sport nimittäin järkytti torstaisella etusivullaan. Corriere ennakoi lehdessään huomenna pelattavaa Serie A:n huippuottelua Internazionale-AS Roma. Se otsikoi kansijuttunsa sanoilla ”Black Friday”, ja kuvitti jutun Interin Romelu Lukakulla ja Roman Chris Smallingilla, kahdella tummaihoisella pelaajalla. Lukaku on yksi kauden aikana rasistisesti herjatuista pelaajista.

Lukaku ja Smalling ovat olleet alkukauden suuria onnistujia Serie A:ssa. Belgialaishyökkääjä on liigan maalitilastossa toisena Ciro Immobilen jälkeen, ja Smallingista on tullut nopeasti Roman puolustuksen johtaja. Kaksikolla on myös yhteistä historiaa Manchester Unitedista.

Toisin sanoen tarinassa olisi tarjolla monta erinomaisen maukasta lähtökohtaa. Siksi monien järkytys onkin ollut suuri, kun Corriere ei nähnyt tilanteessa ihonväriä pidemmälle. Italian tuorein rasismiskandaali on valmis.

– Media antaa rasismille polttoainetta joka päivä, jalkapallorasismia vastaan kamppaileva Fare Network kirjoitti twiitissään.

– Juuri, kun ajattelit, ettei italialainen jalkapallo voi enää vajota alemmas, Corriere dello Sport tekee tällaisen etusivun, saksalainen freelance-toimittaja Manuel Veth twiittasi.

Ottelu Inter-AS Roma alkaa perjantaina Suomen aikaa kello 21.45.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.