Rasismi on puhuttanut italialaisessa jalkapalloilussa koko syksyn ajan – tai oikeastaan jo useampia vuosia. Moni Serie A:n eturivin tummaihoinen pelaaja on saanut osakseen ”apinaääntelyitä” ja muunlaista rasistista herjaa, eikä maan jalkapalloliitto tai sarjaorganisaatio ole ryhtynyt minkäänlaisiin konkreettisiin toimiin rasismiin syyllistyneitä henkilöitä tai näiden kannattamia seuroja kohtaan.

Moni saattaa todeta mielessään nyt, että ”ei ihme”. Italian urheilun tärkeimpiin lehtiin lukeutuva Corriere dello Sport nimittäin järkytti torstaisella etusivullaan. Corriere ennakoi lehdessään huomenna pelattavaa Serie A:n huippuottelua Internazionale-AS Roma. Se otsikoi kansijuttunsa sanoilla ”Black Friday”, ja kuvitti jutun Interin Romelu Lukakulla ja Roman Chris Smallingilla, kahdella tummaihoisella pelaajalla. Lukaku on yksi kauden aikana rasistisesti herjatuista pelaajista.

Manuel Veth

@ManuelVeth
Just when you thought Italian football can’t reach a new low Corriere dello Sport is going with this front page...

Lukaku ja Smalling ovat olleet alkukauden suuria onnistujia Serie A:ssa. Belgialaishyökkääjä on liigan maalitilastossa toisena Ciro Immobilen jälkeen, ja Smallingista on tullut nopeasti Roman puolustuksen johtaja. Kaksikolla on myös yhteistä historiaa Manchester Unitedista.

Toisin sanoen tarinassa olisi tarjolla monta erinomaisen maukasta lähtökohtaa. Siksi monien järkytys onkin ollut suuri, kun Corriere ei nähnyt tilanteessa ihonväriä pidemmälle. Italian tuorein rasismiskandaali on valmis.

[readmore from=Rasismi]

– Media antaa rasismille polttoainetta joka päivä, jalkapallorasismia vastaan kamppaileva Fare Network kirjoitti twiitissään.

– Juuri, kun ajattelit, ettei italialainen jalkapallo voi enää vajota alemmas, Corriere dello Sport tekee tällaisen etusivun, saksalainen freelance-toimittaja Manuel Veth twiittasi.

Fare

@farenet
The media fuels racism every day.

This is todays edition of Italian sport daily Corriere dello Sport.

Jøey

@_Chuzak
This is one of the reasons Ultras and racists wouldn't stop racism in Italy, because the media enables them. How the hell does one rationalize such reasoning from Corriere dello Sport??? Shame on y'all!

AS Roma English

@ASRomaEN
No one:

Absolutely nobody:

Not a single soul:

Corriere dello Sport headline writer:

Ottelu Inter-AS Roma alkaa perjantaina Suomen aikaa kello 21.45.