Brittilehti listaa vuoden parhaat jalkapalloilijat – Teemu Pukki jätti taakseen Zlatan Ibrahimovićin ja monet muut supertähdet

© Kuva: Getty Images
Championshipissä Leeds yrittää puskea kohti suoraa nousua! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki ylsi brittilehti The Guardianin tämän vuoden sadan parhaan miesjalkapalloilijan äänestyksessä 84. sijalle.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen pelaaja on päässyt Guardianin sadan parhaan jalkapalloilijan listalle. Lehti on koonnut sata parasta miespelaajaa vuodesta 2012 lähtien ja sata parasta naispelaajaa viime vuodesta alkaen.

Pukki, 29 oli avainroolissa nostamassa Norwichia Englannin pääsarjaan ja viemässä Suomen A-maajoukkuetta historiallisesti EM-kisoihin.

Viime kaudella hän teki Norwichille 29 maalia Englannin Mestaruussarjassa, ja tahti on pysynyt kovana myös Valioliigassa, jossa Pukki on onnistunut maalinteossa tällä kaudella yhdeksän kertaa. Päättyneissä EM-karsinnoissa hän teki kymmenen osumaa ja jäi siten maalipörssissä vain Englannin Harry Kanen (12), Israelin Eran Zahavin (11) ja Portugalin Cristiano Ronaldon (11) taakse.

Guardianin tämän vuoden äänestyksessä Pukki on jättänyt taakseen maailmanluokan tähtiä, kuten esimerkiksi Diego Godínin, Hugo Llorisin, Fabio Quagliarellan, Zlatan Ibrahimovićin ja Philippe Coutinhon.

Tähän mennessä Guardian on paljastanut miesten listasta sijat 100-71. Viime vuonna voiton vei Luka Modrić, joka päätti Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon valtakauden. Messi oli ennen viime vuotta vienyt ykkössijan neljä kertaa ja Ronaldo kahdesti.

Tänä vuonna äänestykseen osallistuu 239 asiantuntijaa 63 eri maasta. Asiantuntijat koostuvat pelaajista, valmentajista ja journalisteista.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Championshipissä Leeds yrittää puskea kohti suoraa nousua! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!