Ballon d’Or eli maailman parhaalle jalkapalloilijalle vuosittain jaettava palkinto jaettiin maanantaina. Palkinnon pokkasi jo kuudetta kertaa urallaan Barcelonan argentiinalaispyssy Lionel Messi, joka siirtyi tuoreen tittelin saamisen myötä yksin eniten kyseisiä pokaaleja voittaneen pelaajan tilastokärkeen.

Ennen maanantaita Messi ja Juventuksen portugalilaistähti Cristiano Ronaldo olivat molemmat voittaneet Ballon d’Orin viidesti. Ronaldo sijoittui tämänkertaisessa äänestyksessä kolmanneksi toiseksi tulleen Liverpoolin huipputopparin Virgil van Dijkin taakse.

Vaikka Ronaldo ei voittanutkaan arvostettua palkintoa tällä kertaa, hänen agenttinsa Jorge Mendes vakuutti olevansa yhä vahvasti sitä mieltä, että Ronaldo on maailman kovin jalkapalloilija.

– Cristiano on historian paras pelaaja, ja tiedätte sen! Mendes täräytti lehdistölle maanantaina pidetyssä Gran Gala del Calciossa eli Italian palkintogaalassa, jossa Ronaldokin oli paikalla.

Ronaldo palkittiin Milanossa järjestetyssä gaalassa Serie A:n viime kauden parhaana pelaajana.

Portugalin maajoukkuekapteeni Ronaldo, 34, teki viime kaudella 21 maalia auttaen Juventuksen Italian mestaruuteen. Hän voitti Ballon d’Orin vuosina 2016 ja 2017. Messi oli voittanut pokaalin viimeksi vuonna 2015. Viime vuonna pokaalin pokkasi Real Madridin kroatialainen keskikenttämies Luka Modrić.