Doping-salailusta ankarat sanktiot – Venäjä suljettiin vuoden 2022 MM-kisoista

© Kuva: Getty Images
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Maailman antidopingjärjestö WADA on langettanut Venäjälle nelivuotisen kilpailukiellon kaikkia globaaleja urheilutapahtumia koskien. Tämä kattaa siis myös vuoden 2020 olympialaiset sekä vuoden 2022 MM-turnauksen.

WADA:n rangaistus on seurausta siitä, että se kokee Venäjän antidopingviranomaisten kieltäytyneen rehellisestä yhteistyöstä kanssaan. Sen mukaan Venäjällä on väärennetty doping-testien tuloksia ja poistettu positiivisiin doping-näytteisiin vieviä linkkejä.

Doping-ohjelmaa on pidetty valtiojohtoisena, ja siksi sanktiot kohdistetaankin Venäjään kansakuntana. Kuten myös aiemmissa olympialaisissa ja muun muassa yleisurheilun arvokisoissa, venäläiset yksilöurheilijat saavat kisoihin osallistua, jos heidät on puhtaiksi urheilijoiksi todistettu. Venäjän lipun tai värien alla he eivät kuitenkaan saa urheilla.

Jos Venäjän saama rangaistus pysyy voimassa sellaisenaan, jää siltä siis Qatarin vuoden 2022 MM-turnaus väliin. Tällöin Venäjää ei varmasti nähtäisi karsinnoissakaan, vaan Euroopan karsinnat pelattaisiin 54 maan voimin.

Ensi vuoden EM-kisoihin osallistuminen ja kisaisäntänä toimiminen ei ole vaarassa, sillä WADA päätti jo aiemmin rajata maanosakilpailut rangaistuksen ulkopuolelle.

Lähde: Sky Sports


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!