Entinen futistähti vieraili Qatarissa – työntekijöiden olosuhteet järkyttivät: ”Suru valtaa koko kehon”

© Kuva: Getty Images

Entinen jalkapallotähti Gary Neville pääsi näkemään lähietäisyydeltä Qatarin ihmisoikeusrikkomukset jalkapallon vuoden 2022 maailmanmestaruuskilpailujen valmisteluissa.

Entinen Mancester United -pelaaja kertoi The Sunin haastattelussa työntekijöiden karmeista olosuhteista. Tästä huolimatta hän ei usko, että kisoja tullaan Qatarilta viemään pois.

– Meidän on hyväksyttävä se, että MM-kilpailut pidetään Qatarissa. Sitä ei ole enää kukaan pysäyttämässä, Neville sanoi.

Qatarin työolosuhteista entiselle futistähdelle ei jäänyt kaunista kuvaa.

– Suru valtaa koko kehon, Neville kertoi.

Qatarissa on kuollut MM-kilpailujen rakennustöissä jo yli tuhat työntekijää ITUC:n eli ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestön mukaan.

– Työntekijöitä oli kehitysmaista ympäri maailmaa rakentamassa satoja miljoonia maksavia stadioneita huonolla palkalla, huonoissa olosuhteissa, ja heiltä on riistetty heidän oikeudet. Ihmiskauppa kuulostaa hurjalta, mutta tämä on lähellä sitä.

Työntekijät kertoivat avoimesti poljetusta asemastastaan.

– He kertoivat minulle järkyttäviä asioita. Heidän täytyi maksaa välittäjille 2000–3000 dollaria päästäkseen maahan, mutta heidän ei anneta irtisanoutua tai etsiä toista työtä.

– Heidän majoituksensa olivat epämukavia. Me emme pitäisi niitä olosuhteita hyväksyttävinä elämiselle.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.