Espanjalaislegenda Xavin valmentama Al-Sadd hävisi tiistaina seurajoukkueiden MM-turnauksessa 2-6. Ottelussa pelattiin kilpailun viidennestä sijasta.

Turnauksen isäntäjoukkue Al-Saddin ottelu alkoi karmivalla tavalla. Ensin Hamdou Elhouni vei tunisialaiset johtoon Al-Saddin puolustaessa löysästi.

Hetkeä myöhemmin Espérance iski toistamiseen, kun Tarek Salman syötti alimpana pelaajana pallon vahingossa Elhounille, joka petasi Anice Badrille sauman vetää tyhjään maaliin, eikä hyökkääjä erehtynyt.

Ottelua oli takana vain 25 minuuttia, kun Al-Sadd sai suoran punaisen kortin. Abdelkarim Hassan esti kädellään palloa menemästä maalin, ja erotuomari komensi hänet videotarkistuksen jälkeen kentältä pois. Seuranneesta rangaistuspotkusta Badri iski lukemiksi jo 3-0.

Baghdad Bounedjah iski puolen tunnin kohdalla qatarilaisten kavennuksen pilkusta, mutta Elhouni onnistui avausjaksolla maalinteossa vielä kertaalleen.

Al-Sadd tuli toisen puoliajan alussa jälleen kahden maalin päähän, kun Hassan Al-Haydos upotti jälleen yhden rangaistuspotkun sisään, mutta Elhouni viimeisteli 74. minuutilla hattutemppunsa ja katkaisi lopullisesti qatarilaisten selkärangan.

Hieman ennen päätösvihellystä loppulukemat sinetöi Sameh Derbali.

Myöhemmin tänään pelataan turnauksen ensimmäinen välieräottelu, jossa brasilialainen Flamengo, Copa Libertadoresin mestari, pelaa saudiarabialaista Al-Hilalia, Aasian Mestarien liigan voittajaa, vastaan.

Huomenna, keskiviikkona, toisessa välierässä kohtaavat englantilainen Liverpool, Mestarien liigan voittaja, ja meksikolainen Monterrey, joka on Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen mestari.

Pronssiottelu ja loppuottelu pelataan lauantaina.

FIFA

@FIFAcom
🇹🇳 @ESTunis1919 finish in fifth place

Their 6-2 win over hosts Al Sadd equals the biggest ever scoreline in #ClubWC history (Gamba Osaka 3-5 Manchester United in 2008)