FIFPro puuttui Napolin ankaraan sakottamiseen: ”Jalkapalloilijoiden yksityiselämää arvostettava”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestö FIFPro on puuttunut Napolin seurajohdon päätökseen sakottaa joukkueensa pelaajia harjoitusleirikapinan takia.

Napolin presidentti Aurelio de Laurentiis määräsi Carlo Ancelottin miehistön viikon mittaiselle harjoitusleirille, kun joukkue putosi peräti 11 pisteen päähän Juventuksesta viime kuussa.

Pelaajat lähtivät leiriltä palatakseen perheidensä luo vain kolmen päivän jälkeen, jatkaen kuitenkin harjoittelemista. FIFPron tiedotteen mukaan pelaajien yksityiselämää tulisi kunnioittaa, eikä sakottaminen olisi oikeutettua.

– Kuten kuka tahansa työntekijä, ammattilaisjalkapalloilijoilla on oikeus varmistaa, että heidän yksityiselämäänsä arvostetaan.

– Jo hyvin ruuhkainen aikataulu aiheuttaa useiden pelaajien poissaolon kotoa pitkittyneiden ajanjaksojen ajaksi. Napolin pelaajat eivät saa kohdistua irtaantuneen seuran mielivaltaisille päätöksille, kun otteluiden tulokset eivät tyydytä.

Ancelotti palasi pelaajiensa kanssa kotiin jäätyään 1-1-tasapeliin Red Bull Salzburgin kanssa Mestarien liigassa, ja ovat sen jälkeen pelanneet kolme tasapeliä lisää.

– Tekniset seikat eivät ole seurajohdon vastuulla, ja me kannatamme Ancelottia ja Napolin pelaajia heidän yhteisestä kannastaan tänä hankalana aikana, FIFPro lisäsi.

Lähde: BBC


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004