Veikkausliigakentiltä tuttu maalivahti Daniel Kollar on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa. Kollarin kahden viime kauden ajan edustama seurajoukkue HIFK ilmoitti molarin päätöksestä perjantaina verkkosivuillaan.

183-senttinen Kollar on vasta 25-vuotias eli verrattain varsin nuori suhteellisen kokeneeksi liigavahdiksi. Korkeimmilla tasoilla pelaaminen ei ole kuitenkaan jatkossa mahdollista, kun edessä on astuminen työelämään.

– Ihan yksinkertaisesti niin siviilityö ja siihen liittyvä urapolku on nyt minulla sellaisessa vaiheessa, ettei täysipäiväisen jalkapallon yhdistäminen siihen enää onnistu. Pelihaluja minulla tietysti on vielä, joten jalkapallo tulee varmasti olemaan jossain vaiheessa mukana vielä pienemmässä muodossa. Ammattitason pelit on kuitenkin nyt minun osalta pelattu, sillä tunnit loppuvat minulla päivästä, eikä aikaa enää löydy sekä siviilityölle että ammattitason jalkapallolle, Kollar taustoitti päätöstään.

Tulevana vuonna Kollarilla on edessään rutkasti töitä investointipankkialalla. Sen lisäksi unkarilaistaustaisen pelaajan tarkoituksena on saada rahoituksen maisterin paperit kauppakorkeakoulusta.

Päättyneellä kaudella Kollar pelasi 17 Veikkausliigan ottelua stadilaisseuran maalilla ja kantoi joukkueen ykkösmaalivahdin viittaa heinäkuusta eteenpäin Arnold Origin loukkaannuttua.

HIFK:n lisäksi Kollar on edustanut urallaan kasvattiseuraansa FC Honkaa, AC Kajaania, PS Kemiä, PK-35 Vantaata ja Gnistania. Veikkausliigassa hän pelasi neljän kauden aikana 62 ottelua.