Uutisoimme keskiviikkona, että HJK:n kapteeni Sebastian Dahlström lähtee ensi kerran urallaan kokeilemaan siipiensä kantavuutta ulkomailla. 23-vuotiaan HJK-kasvatin uusi seura on moldovalainen Sheriff Tiraspol, jonka kanssa hän solmi kaksivuotisen sopimuksen.

Dahlströmin uusi suunta on suomalaisittain uusi aluevalloitus. Sheriff Tiraspol hallitsee Moldovan liigaa, sillä se on voittanut viisi mestaruutta putkeen, ja 22-vuotisen olemassaolonsa aikana kaikkiaan 18 mestaruutta. Viime kaudella mestaruus heltisi 17 pisteen erolla seuraavaan.

Dahlströmiä houkutti Sheriff Tiraspolissa kuitenkin ennen kaikkea europelit. Sheriff kun on nähty Eurooppa-liigan lohkovaiheessa viimeisten 11 kauden aikana neljä kertaa.

[readmore from=Dahlström-Sebastian]

– Hyvillä tunnelmin lähden Moldovaan. Tuntuu siltä, että nyt oli hyvä hetki ottaa uusi steppi uralla ja siirtyä eteenpäin. Takana on monia hienoja vuosia Klubissa, joten tunnelma on myös haikea, kun jätän Klubin, Dahlström kertoi HJK:n kotisivuilla.

– Sheriff on suurseura, joka pelaa vuosittain Champions-liigan ja Eurooppa-liigan karsintoja ja on ollut mukana Eurooppa-liigan lohkovaiheessa viimeksi kaksi vuotta sitten. Haluan päästä siellä pelaavaan rooliin. Se täytyy ansaita treeneissä.