HJK:n kapteeni siirtyy eksoottiseen futismaahan – joukkue hyvin tuttu eurokentiltä

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:ta kaudella 2019 kipparoinut Sebastian Dahlström siirtyy Moldovan pääsarjaan. Dahlströmin uusi seura on Sheriff Tiraspol, jonka vahvuuteen hän liittyy 20. tammikuuta. Sheriff vahvisti sopimuksen kotisivuillaan.

Sheriff Tiraspol perustettiin 22 vuotta sitten, ja se on dominoinut Moldovan pääsarjaa mielin määrin. Kansallisia mestaruuksia se on voittanut 17, ja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Sheriff on nähty viimeisten kymmenen vuoden aikana neljä kertaa. Meneillään oleva mestaruusputki Moldovan pääsarjassa on viiden kauden mittainen.

23-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella HJK:ssa 21 veikkausliigaottelua, joissa hän teki kaksi maalia. Kaikkiaan Dahlströmillä on pelattuna tasan 100 veikkausliigapeliä – näistä jokainen kasvattajaseura HJK:n paidassa.

Suomen A-maajoukkueessa Dahlström pelasi toistaiseksi ainoan ottelunsa viime tammikuussa. Hänen sopimuksensa HJK:n kanssa umpeutui kauden 2019 päättyessä, joten siirtokorvausta Sheriffin ei tarvitse maksaa.

Sheriff Tiraspol tavoitteli tiettävästi viime kesänä riveihinsä toista suomalaista Petteri Forsellia, mutta Forsell valitsi tuolloin kuitenkin HJK:n.