32-vuotias Huuhkajien kolmosvahti Anssi Jaakkola nousi joukkueensa Bristol Roversin sankariksi vuosikymmenen viimeisessä FA Cupin ottelussa tiistai-iltana. Suomalainen esitti loistavia pelastuksia, kun Bristol kaatoi vieraissa Plymouthin 1-0. Ottelu oli cupin toisen kierroksen uusintaottelu, kun ensimmäinen peli Roversin kotikentällä oli päättynyt 1-1.

Jaakkolan huikein venytys tuli juuri ennen Alex Rodmanin tekemää voittomaalia, kun hän loikkasi kulmapotkutilanteessa ja sai maaliviivan tuntumasta tökättyä pallon tolpan kautta kentälle. Myös paluupalloon Jaakkola ehti hyvin, ja pian sen jälkeen soikin kentän toisessa päässä.

Adrian Tucker

@tucks_gkcoach

Adrian Tucker

@tucks_gkcoach
Said the boys knew their job in hand ...!!! Get in there.!!! @Official_BRFC #FACup
There’s world class saves, there’s key moment saves, and there’s match winning saves.... here’s the three in one...!!! @anssi_jaakkola 👏👏👏

Bristol Roversin väliaikaisvalmentajaksi nostettiin tiistaiaamuna entinen kakkosluotsi Joe Dunne, kun edellinen valmentaja Graham Coughlan siirtyi Mansfieldin peräsimeen. Dunne ylisti Evening Expressissä Jaakkolan loistavaa maalivahtipeliä.

– Tämä oli loistava tulos todella vaikeaa joukkuetta vastaan. Jälleen kerran saimme palkinnon jokaisen pelaajan sinnikkyydestä, Dunne totesi.

– Anssi osoitti, miksi hän menee ensi kesänä EM-kisoihin. Hän on tehnyt suurenmoisia torjuntoja. Tarvitsemme niitä maalivahdiltamme.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
Rate the following out of 1️⃣0️⃣

The touch:
The drag-back:
The shot:
The save:

#EmiratesFACup @Only1Argyle

Vielä aivan pelin lopussa Plymouth sai paikan tasoitukseen, mutta Roversin puolustaja ehti hätiin ja pelasti joukkueensa jatkoon. Peli oli Roversille jo yhdestoista peräkkäinen ilman tappiota. Kolmannella kierroksella tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Bristol Rovers kohtaa kotonaan saman sarjatason Coventryn.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
SO close with the last kick of the game 😶

#EmiratesFACup @Only1Argyle

Bristol Rovers

@Official_BRFC
🙌 The unbeaten run stretches to 1⃣1⃣ games!

#BristolRovers

Myös sosiaalisessa mediassa Jaakkola on saanut runsaasti suitsutusta osakseen. Miestä on kehuttu muun muassa Bristol Roversin kauden parhaaksi pelaajaksi ja Englannin Ykkösliigan parhaaksi maalivahdiksi. Aliarvostettu maalivahti kuuluisi monien mielestä Mestaruussarjaan.

Jaakkola is up there with the best keepers in the league.

Kilgour and Menayese are brilliant prospects that are being given every reward they deserve.

Tony Craig is an outstanding leader.

This team can go wherever they please

3rd round awaits, as does our promotion push

UTFG

Biscuit Analytic

@BiscuitAnalytic
Telling you as I told you last season, @anssi_jaakkola is under rated, and could easily have been signed by a championship club last summer.