Iljettävän toiminnan kohteeksi joutunut Manchester Unitedin pelaaja tarvitsi tukea pukukopissa pelin päätyttyä – ”Luojan kiitos”

© Kuva: Getty Images

Lauantaina Valioliigassa pelatussa Manchesterin paikallisottelussa koettiin ikävä tilanne ottelun toisella jaksolla.

Kun Manchester Unitedin brasilialainen keskikenttäpelaaja Fred meni antamaan kulmapotkua, häntä heitettiin sytkäreillä. Ilmeisesti Frediä ja tämän joukkuetoveria Jesse Lingardia pilkattiin myös rasistisesti kotijoukkue Manchester Cityn kannattajien toimesta. TV-kuvan perusteella eräs kannattaja teki apinaeleen, jonka uskotaan olleen osoitettu punapaitojen kaksikolle.

Asiasta voi lukea lisää täältä.

Man City on linjannut aiemmin, että rasismiin syyllistyvät kannattajat saavat elinikäisen porttikiellon Etihadille.

– Valitettavasti elämmä yhä nurinkurisessa yhteisössä, fanien iljettävän eleen kohteeksi joutunut Fred sanoi ESPN Brazilin haastattelussa.

– Joudumme yhä elämään tämän kanssa vuonna 2019.

Pelaaja ymmärtää kyseisen ongelman tapahtuvan muuallakin kuin Valioliigassa. Shakhtar Donetskista vuonna 2018 Unitediin siirtynyt brassi totesi, että antamalla käytökselle huomiota tekoa vain ruokitaan.

– Valitettavasti tätä käy joillain stadioneilla. Se tapahtui täällä ja se tapahtui Ukrainassa eräiden ystävien kanssa. Se on surullista, mutta meidän on pidettävä päämme ylhäällä ja unohdettava se.

– Emme saa antaa heille yhtään huomiota, koska juuri sitä he haluavat. Puhuin erotuomarin kanssa pelin jälkeen. He tekevät asialle jotain, siinä se.

Fred muistutti ihmisten olevan samanlaisia riippumatta ihonväristä, sukupuolesta tai vaikkapa hiusten väristä.

Tapaus jätti häneen jäljet ja haavoittuvaisen olon. Unitedin 2-1-voittoon päättyneen ottelun jälkeen joukkuetoverien tuki olikin tarpeen.

– Luojan kiitos minulla on paljon ystäviä pukukopissa, jotka halasivat minua. Kuten Lingard, Fred kiitteli.

Hän sai tukea tapauksessa myös päävalmentajaltaan Ole Gunnar Solskjærilta, joka moitti tapahtumaa ”mahdottomaksi hyväksyä”. Myös Cityn manageri Pep Guardiola toivoi seuransa tekevän tarvittavat toimenpiteet sen eteen, ettei vastaavaa kävisi enää Etihadilla.

City ja Suur-Manchesterin poliisi ovat jo aloittaneet toimenpiteet välikohtauksen selvittämiseksi. Lue lisää täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.