Kerroimme aiemmin, että jalkapallon Kiinan Superliigassa otetaan käyttöön palkkakatto ulkomaalaispelaajille. Nyt tuosta palkkakatosta on tihkunut lisätietoja.

Muun muassa saksalaisen Sport1:n mukaan ulkomaalaispelaajat saavat jatkossa tienata Kiinan Superliigassa korkeintaan 3,3 miljoonan euron vuosipalkkaa. SportBiblen laskelmien mukaan katto merkitsee viikkotasolla korkeintaan 49 000 punnan ansioita. Muutos on raju, sillä muun muassa Oscar on tienannut Kiinassa 400 000 puntaa viikossa.

Moni odottaakin nyt muun muassa Oscarin, Hulkin, Marouane Fellainin tai Yannick Ferreira Carrascon palailevan Eurooppaan tai siirtyvän vaihtoehtoisesti vaikka Yhdysvaltain MLS-sarjaan. Jos ei jo ihan tulevina siirtoikkunoina, niin viimeistään sitten nykyisten sopimusten umpeutuessa.

SPORTbible

@sportbible
The Chinese Super League will be introducing a new £49,000-per-week wage cap for foreign players.

Oscar £400,000
Hulk £320,000
Pelle £290,000
Fellaini £235,000
Carrasco £180,000

Some big departures imminent? 👀 sportbible.com/football/trans…
sportbible.com

Chinese Super League Decides For Wage Cap For New Contracts

The decision will have a big effect on the players already in China and the ones that might have decided to go to the CSL.

Aivan yhtä todennäköisenä voinee pitää sitä, että pitkään huhuttu Gareth Balen Kiina-siirto voitaneen jo lopullisesti unohtaa. Walesilaisen palkkavaatimus kun olisi epäilemättä paljon nyt asetettua palkkakattoa korkeampi.

Kiinalaispelaajien osalta palkkakatto on tosin vielä ulkomaalaispelaajia matalampi, 1,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Ulkomaalaisten tähtipelaajien virta kohti Kiinaa alkoi hidastua jo puolitoista vuotta sitten. Tuolloin Kiinan jalkapalloliitto päätti mätkäistä sataprosenttisen veroasteen kaikille yli 5,9 miljoonan euron siirtosummille. Toisin sanoen ostavien seurojen olisi pitänyt pulittaa siirtokorvausta vastaava summa korkeammalle taholle. Tuore palkkakattopäätös kääntänee pelaajavirran jo täysin toisensuuntaiseksi.

Sellaiset siirrot kuin Carlos Tévezin siirto Shanghai Shenhuaan eivät näillä näkymin ole enää 2020-luvulla mahdollisia. Tévezistä maksettiin aikanaan 10,5 miljoonan euron siirtosumma, ja hän ansaitsi Shanghaissa 40 miljoonan euron vuosipalkkaa.

– Seuramme ovat polttaneet liikaa rahaa eikä ammattijalkapalloiluamme ole johdettu kestävästi, Kiinan jalkapalloliiton puheenjohtaja Chen Xuyuan kommentoi uutistoimisto Xinhualle.