Italian Serie A:ssa viimeisenä majaileva Genoa on antanut potkut päävalmentaja Thiago Mottalle ja palkannut hänen tilalleen Davide Nicolan, joka edusti seuraa jo pelaajaurallaan.

Mottan, 37, viimeiseksi otteluksi jäi viime viikolla kärsitty 0-4-tappio Internazionalelle. Hän ehti johdattaa Genoan vain kymmeneen otteluun ennen potkujaan. Motta palkattiin tehtävään lokakuussa Aurelio Andreazzolin saatua potkut.

Nicola, 46, on näin ollen jo kolmas päävalmentaja tällä kaudella Genoassa, joka on vaihtanut käskyttäjäänsä tämän vuosikymmenen aikana lähes 20 kertaa. Hänen sopimuksensa ulottuu Football Italian mukaan ensi kesään asti, ja siinä on optio myös seuraavasta kaudesta.

Motta muistetaan pelaajauraltaan Barcelonasta, Atlético Madridista, Genoasta, Internazionalesta ja Paris Saint-Germainista. Hän voitti urallaan monia kansallisia sarjamestaruuksia ja cupeja sekä kahdesti Mestarien liigan. Motta syntyi Brasiliassa, mutta edusti A-maajoukkueurallaan Italiaa, jonka paidassa hänelle kertyi yhteensä 30 ottelua.

Valmentajana hän aloitti PSG:n alle 19-vuotiaiden joukkueessa, mutta pesti Genoassa oli hänen ensimmäisensä aikuisten edustustasolla.

Genoa CFC

@GenoaCFC
🔴🔵 Il Genoa Cfc comunica di aver affidato l’incarico di allenatore della Prima Squadra a mister Davide #Nicola. ➡️ bit.ly/2SyHYYH