Kerroimme perjantaina, että italialaismedian mukaan Juventus olisi voittamassa kisaa himoitusta norjalaishyökkääjästä Erling Braut Hålandista. 19-vuotias Leedsissä syntynyt Håland on tehnyt tällä kaudella 22 ottelussa Red Bull Salzburgille 28 maalia, ja on kiinnittänyt loogisesti kaikkien suurseurojen huomion. Maaleista kahdeksan on syntynyt Mestarien liigassa.

Håland on yhdistetty huhuissa ainakin Manchester Unitediin, Borussia Dortmundiin, RB Leipzigiin ja Real Madridiin. Juventuksen on kuitenkin väitetty vetävän pisimmän korren. Nyt Tuttosport kuitenkin kertoo, että tässäkin matkassa on yhä mutkia mukana.

Lehden kertoman mukaan RB Salzburg ja Juventus käyvät tiiviitä neuvotteluja. Hålandin sopimuksessa uskotaan olevan tammikuun siirron varalta 30 miljoonan euron ulosostopykälän. Sen Juventus haluaa pulittaa, jottei hinta nouse kesän siirtoikkunassa pilviin. Jopa 100 miljoonan maagista rajaa on pidetty mahdollisena. Salzburgissa tietysti toivotaan, että siirto toteutuisi vasta kesällä, mutta helppo se tavoite ei ole.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Jos Hålandin siirto kuitenkin toteutuu jo tammikuussa, pitää Tuttosport mahdollisena, että norjalainen pelaa kauden loppuun saakka lainalla RB Salzburgissa ja liittyy Juventuksen vahvuuteen vasta kesällä. Jo 30 miljoonan euron siirtosummakin tekisi hänestä Salzburgin seurahistorian kalleimman myynnin.

Ongelmakohtana neuvotteluissa on lähinnä vain Hålandin palkkavaatimus. Torinolaislehti kertoo, että Håland pyytää Juventukselta kahdeksan miljoonan euron vuosipalkkaa. Se on Vanhan Rouvan näkemyksen mukaan liikaa miehelle, josta ei odoteta välittömästi profiilipelaajaa. Bild kuitenkin kertoi jo joitain viikkoja sitten, että Håland vaati samaa palkkaa myös RB Leipzigilta.

Lähde: AS