Lehti: Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu laituri palaamassa Veikkausliigaan hurjalla siirtosummalla

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Serge Atakayi saattaa jättää pian skottijätti Glasgow Rangersin. Daily Recordin mukaan 20-vuotias on siirtymässä tammikuun alussa Veikkausliigaan ja SJK:hon, jossa Atakayi nähtiin myös kauden 2019 aikana.

Atakayi pelasi SJK:ssa viime kaudella lainasopimuksella huhtikuun alusta kesäkuun alkuun. Pelejä ”Kerhossa” kertyi tilille kymmenen. Vain 11-vuotiaana Suomeen Helsinki cupin jälkeen turvapaikanhakijana vuonna 2010 jäänyt laitahyökkääjä tuli Seinäjoelle tutun valmentajan, Atakayita pietarsaarelaisessa Jarossa aiemmin valmentaneen Alexei Eremenkon alaisuuteen.

Nykyisin SJK:ta ei valmenna Eremenko, vaan Kuopion Palloseuran kanssa viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut Jani Honkavaara.

Daily Recordin mukaan SJK ei saa Atakayita halvalla vaan joutuu maksamaan Skotlannin liigassa viime kaudella debytoineesta pelaajasta Suomen mittapuulla jättisumman, noin 100 000 punnan siirtokorvauksen Rangersille. Atakayin sopimus skottiseuraan päättyy toukokuun viimeisenä päivänä 2020.

Rangersin nykyinen päävalmentaja Steven Gerrard juoksutti Atakayin Skotlannin valioliigadebyyttiin viime vuonna, mutta tällä kaudella suomalainen ei ole mahtunut edes edustusmiehistön kokoonpanoon. Peliaikaa Atakayi on saanut viimeisen reilun kolmen vuoden aikana Rangersin reservijoukkueessa Skotlannin U20-sarjassa.

Iso syy vähiin minuutteihin on pitkä aika toipilasosastolla. Daily Recordin mukaan Atakayi oli sivussa päättyvän vuoden aikana viisi kuukautta nilkan nivelsidevamman vuoksi.

Vuonna 2016 Atakayi sai Suomen kansalaisuuden, jota odotti pitkään. Hän on syntynyt Kongon demokraattisessa tasavallassa mutta edustanut Suomea poika- ja nuorisomaajoukkueissa. Sähäkkä ja pienikokoinen laituri on esiintynyt Suomen U15-, U17- ja U19-maajoukkueissa.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!