LK: RoPS leikkaa rajusti pelaajabudjettiaan – ”Moni aiempi valmentaja olisi paskonut housuihinsa”

© Kuva: Juha Tamminen

RoPS oli kaudella 2018 Veikkausliigassa melkoinen ilopilleri ja ylsikin aina hopeamitaleille asti. Viime kausi menikin pahasti alavireisenä ja käteen jäi kymmenes sija. Eroa karsinnan kautta Ykköseen pudonneeseen KPV:hen jäi viisi pistettä.

Kauteen 2020 Rovaniemellä lähdetään entistäkin kireämmällä vyöllä. RoPS:n puheenjohtaja-toimitusjohtaja Risto Niva kertoi RoPS:n talousnäkymistä seuran syyskokouksessa, eivätkä numerot antaneet paljon syytä hymyyn. Talousasioista kertoi tämän linkin takaa löytyvässä jutussaan Lapin Kansa.

Nivan mukaan ”nykyisellä kulurakenteella” edes nollatulokseen pääseminen ei ole mitenkään mahdollista. Siksi johtokunta esittelikin vuodelle 2020 budjetin, joka oli 147 172 euroa alijäämäinen.

– Teimme realistisen budjetin. Ilman satunnaiseriä eli europelituloja tai pelaajamyyntejä tilanne on tämä. Emme lähteneet laatimaan haihattelubudjettia, joka ei pitäisi kutiaan, Niva perusteli.

Lauantaina päättyneen edellisen tilikauden tuloksesta Niva ei arviota uskaltanut esittää. Joka tapauksessa leikkauksia tehdään. Selkein ja kenties tärkein lukema on, että RoPS:n veikkausliigajoukkueen pelaajabudjetti laskee 118 000 eurolla 400 000 euroon. Toisin sanoen budjettiin tehdään yli 20 prosentin leikkaus.

Nivan mukaan edustusjoukkueen kulukuurissa keskeisin toimenpide on pelaajaringin kaventaminen. Urheilullisista tavoitteista ei aiota tinkiä, ja suomalaispelaajille halutaan maksaa samoja summia kuin ennenkin. Ulkomaalaisvahvistuksissa huteilta halutaan välttyä.

– Osa viime kauden ulkomaalaisista oli todella kalliita ja kokonaisuudessaan hinta-laatusuhde oli heikko, Niva harmittelee.

RoPS:ia valmentaa ensi kaudella uusi luotsi Vesa Tauriainen. Lähtökohdat eivät ole tulokkaalle helpot, ja Niva kiitteleekin Tauriaisen asennetta vuolaasti.

– Luotan ”Vesseen” kuin Neuvostoliittoon. Moni nimeltä mainitsematon aiempi valmentaja olisi paskonut housuihinsa budjetin leikkauksen nähtyään. ”Vesse” on tehnyt töitä hartiavoimin, vaikka työsuhde alkoi virallisesti vasta 1.12.

– Pelaajia on runsaasti tarjolla ja uusia sopimuksia julkaistaan heti kun käynnissä olevat neuvottelut saadaan maaliin, Niva lupaa.