Mika Lehkosuo sai toukokuussa HJK:sta lähtöpassit reilun viiden vuoden työrupeaman jälkeen. Sen jälkeen Lehkosuo, HJK:ssa kolme Suomen-mestaruutta ja yhden Eurooppa-liigan lohkovaihepaikan saavuttanut huippuvalmentaja, on vetänyt happea. Nyt edessä saattaa olla uran ensimmäinen valmennuspesti ulkomailla.

Paikallislehti Glåmdalen on kirjoittanut, että tammikuussa 50 vuotta täyttävä Lehkosuo on lähellä nimitystä norjalaisen Kongsvinger IL:n uudeksi valmentajaksi. KIL twiittasi jo maanantaina, kuinka seuran toimiston savupiipusta ”nousi valkoista savua”. Se viittaa uuden valmentajan nimitykseen, sillä seura järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden keskiviikkona kello 13 Suomen aikaa.

Kongsvinger IL Toppfotball

@KILToppfotball

Kongsvinger tarvitsi uutta valmentajaa, koska ensin apuvalmentaja Petter Belsvik lähti Stabækiin ja pian sen jälkeen päävalmentaja Vitor Gazimba jätti pestinsä alle vuoden työrupeaman jälkeen.

Etelä-Norjassa Ruotsin rajan tuntumassa kotiottelunsa pelaava Kongsvinger sijoittui viime kaudella Norjan toisella sarjatasolla viidenneksi, joten se jatkaa divarissa myös ensi kaudella. Joukkueessa pelaa myös suomalainen Ville Jalasto, joka on pelannut ”Bana” Lehkosuon alaisuudessa Hongassa ja HJK:ssa kaikkiaan kahdeksalla kaudella.

Kongsvingeriin siirtyi Suomen itsenäisyyspäivänä toinenkin Lehkosuolle tuttu suomalaispelaaja, HJK:n entinen maalivahti Saku-Pekka Sahlgren. 27-vuotias Sahlgren on pelannut viimeiset neljä kautta Sandnes Ulfin joukkueessa Norjassa.

Aiemmin Kongsvingeriin huhuttiin myös Sami Hyypiää, mutta nyt tehtävä näyttää osuvan Lehkosuolle. Mikäli Lehkosuo Kongsvingerin valmentajaksi nimitetään ja Simo Valakari jatkaa Adeccoligaeniin pudonneessa Tromsøssä, nähdään sarjassa ensi kaudella Veikkausliigasta tuttuja kaksintaisteluja.

17 A-maaottelua pelannut Lehkosuo vietti lähes koko pelaajauransa HJK:ssa, mutta käväisi myös italialaisessa Serie A -seura Perugiassa, jonka paidassa hän pelasi 11 ottelua.

Lähde: Sporten