Huuhkajien entisen kapteenin Niklas Moisanderin pitkä sairausloma on päättynyt. Myös seurajoukkuettaan Werder Bremeniä kipparoiva puolustaja oli avauskokoonpanossa, kun Bremen sai vieraakseen Bundesliigan sarjajumbon SC Paderbornin.

34-vuotias Moisander oli pelannut edellisen ottelunsa 1. syyskuuta, ja oli ollut siitä lähtien jalkavamman takia sivussa.

SV Werder Bremen

@werderbremen
Der Käpt'n ist wieder an Bord 😍🛳

Alle Infos zur Aufstellung 👉 svw.de/MoisanderComeb…

#Werder | #Moisander

Suomalaistopparin paluu ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla. Paderborn haki sateisesta Bremenistä vasta kauden toisen voittonsa, kun kotijoukkue taipui 0-1. Ottelun ainoan maalin teki Sven Michel pelin 90. minuutilla. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen, sillä aluksi tilanne liputettiin paitsioksi.

Lopussa Bremen haki vielä tasoitusta nostamalla ylös myös maalivahti Jiri Pavlenkan, mutta turhaan. Pisteet matkasivat Paderborniin. Jossiteltavaa jäi etenkin Leonardo Bittencourtille, jolla oli todellinen tuhannen euron paikka hieman ennen Paderbornin voitto-osuman syntymistä.

Niklas Moisander sai omasta pelistään Twitterissä pääasiassa kehuvia arvioita. Suomalaisen syöttötaitoja ja pelinrakenteluosaamista osattiin arvostaa, ja häntä nimitettiin muun muassa ”yhdeksi Bundesliigan aliarvostetuimmista pelaajista”.

– Niklas Moisander on yksi Bundesliiga aliarvostetuimmista pelaajista. Uskomattoman älykäs keskuspuolustaja ja ennen kaikkea pelinrakentelussa erinomainen, Twitter-profiili Alex kirjoitti.

– Kuinka tärkeä hän onkaan, tämä Moisander, Chris Stapelfeldt täydensi.

– Ystävät, täydellinen katastrofi. Ainoa hyvä uutinen: Moisander on palannut, Daniel Boschmann jatkoi.

Niklas Moisander ist einer der unterschätzesten Spieler der Bundesliga. Unglaublich intelligenter Innenverteidiger, v.a. im Spielaufbau überragend. #SVWSCP

Christoph Stapelfeldt

@c_stapelfeldt
Wie wichtig er ist, dieser Moisander 💚 #SVWSCP

Daniel Boschmann

@boschmann
Freunde.
Das ist eine absolute Vollkatastrophe.
Einzig gute Nachricht: Moisander ist wieder da.