Yksi viime vuosien ikimuistoisimmista saksipotkumaaleista on varmasti Cristiano Ronaldon huikea saksari Juventuksen verkkoon Mestarien liigan puolivälieräottelussa huhtikuussa 2018. Portugalilainen tunnetaan isojen pelien miehenä, eikä kovin monelle olisi tullut edes mieleen yrittää vastaavaa samassa tilanteessa.

Osataan sitä silti muuallakin. Meksikon pääsarjan syyskauden pudotuspelit ovat edenneet finaalivaiheeseen, ja niiden ensimmäisessä osassa Monterreyn Rogelio Funes Mori esitteli suorastaan cristianoronaldomaista kylmäpäisyyttä.

Monterrey oli palannut vastikään Qatarissa joulun alla pelatusta seurajoukkueiden MM-turnauksesta, jossa se sijoittui kolmanneksi. Meksikon liigan loppuotteluissa ”Rayados” (”Raidalliset”) sai vastaansa pääkaupunki México Citystä tulevan Club Américan. Ensimmäinen osaottelu oli jo päättymässä 1-1 -tasalukemiin, kunnes esiin nousi 28-vuotias Funes Mori.

Monterrey pelasi pallon vapaapotkusta Américan boksiin. Sieltä se purettiin ensin väljemmille vesille, kunnes se pomppi Funes Morin ulottuville. Funes Mori otti pallon rinnalla haltuun ja pamautti todella tymäkän saksipotkun maalin alakulmaan Meksikon maajoukkuevahti Guillermo Ochoan ulottumattomiin. Katsokaa alta itse, miten komeasti voi finaaliottelun ratkaista.

Liga BBVA MX

@LigaBBVAMX
📹#NoTeLoPierdas
Min 90+2: ¡G⚽⚽⚽LAZOO! De chilena, Rogelio Funes Mori le da la ventaja a Monterrey.
#Rayados 2-1 #ClubAmerica

#LigaBBVAMX #SienteTuLiga ⚽

Liga BBVA MX

@LigaBBVAMX
¡Uff una obra de arte!🔝⚽️

En la culminación del primer capítulo de la #GranFinal, @rogelio7funes definió como auténtico crack el gol que le da la ventaja a su equipo.

Checa este ángulo EXCLUSIVO 📽 del GOLAZO del delantero de #Rayados

Neljä ja puoli vuotta sitten Monterreyhin siirtynyt Funes Mori tunnetaan saksipotkujen erikoismiehenä. Vain reilu vuosi sitten hän teki samalla kentällä jota kuinkin identtisen saksipotkumaalin. Tuo maali on nähtävissä alla olevassa twiitissä.

Funes Morin tekemä maali on valittu Meksikon pääsarjan komeimmaksi niin kaudella 2015-2016 kuin myös kaudella 2018-2019. Ei liene täysin mahdotonta, että mies pokkaa saman tittelin myös tulevana keväänä kolmannen kerran.

Liga BBVA MX

@LigaBBVAMX
Misma portería, mismo recurso... ¡EL ESPECIALISTA FUNES MORI! 👏⚽️

@rogelio7funes hace un poco más de un año... @rogelio7funes HOY. 😱👊

¿Cuántos ❤️ para el delantero de @Rayados?

#SienteTuLiga ⚽️

Meksikon syyskauden mestari ratkaistaan sunnuntaina, kun América saa toisessa osaottelussa kotikentälleen vieraakseen Monterreyn. Monterrey johtaa otteluparia yhteismaalein 2-1.