Teemu Pukki oli jo liittyä ”kymppikerhoon”, kun Norwich isännöi Tottenhamia Valioliigan 20. kierroksella. Suomalaishyökkääjä siirsi Norwichin hetkeksi 2-0 -johtoon kauden 10. maalillaan, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. VAR nimittäin hylkäsi maalin millimetrintarkkana paitsiona.

TV-kuvassa piirreltiin viivoja ja pisteviivoja Pukin olkapäästä ja Tottenham-toppari Jan Vertonghenin polvesta. Ratkaisu oli äärimmäisen täpärä, mutta VAR-tuomari oli armoton: ei maalia. Näin Pukin hyvä pystyynjuoksu jäi palkinnotta.

Ankara tuomio sai myös entisen huippupelaajan ja nykyisen TV-kommentaattorin Gary Linekerin tulistumaan. Lineker ei sanojaan säästellyt.

– Taas mennään. Jälleen lisää VAR-älyttömyyksiä. Pukin maali hylättiin, vaikka hän oli samalla viivalla. Jos tuomi ei ole selkeä senkään jälkeen, kun tarvitaan viivojen ja pisteiden piirtämistä, niin lopettakaa kentällä olevien tuomarien väheksyminen. Absurdia, Lineker puuskahti.

Gary Lineker

@GaryLineker
Here we go again. More nonsense from VAR. Pukki goal ruled out when level. If you have to draw lines and dots and it’s still not clear one way or the other, then please stop undermining the on-field officials. Absurd.

Myös muun muassa vedonlyöntiyhtiö Paddy Power ja Joe-lehti suhtautuivat maalin hylkäämiseen turhautuneen huvittuneesti. Sosiaalisessa mediassa arvuuteltiin, oliko paitsiossa Pukin nenäkarva, silmäripset vai varpaankynsi.

Paddy Power

@paddypower
VAR rules that Pukki has one really long nose hair which was marginally offside.

FootballJOE

@FootballJOE
VAR rules it out. Pukki’s eyelashes offside

FootballJOE

@FootballJOE
Norwich are now 2-0 up. Unfortunately for Jose he’s started Eriksen here, so he’s gonna have to bring on someone else to rescue this

Pukki on onnistunut tällä kaudella maalinteossa Valioliigan kuudesta suuresta Liverpoolia, Manchester Cityä, Arsenalia ja Chelseaa vastaan, ja kaupan päälle sarjakakkosta Leicesteriä vastaan. Pukin tehoilta ovat toistaiseksi säästyneet vain Manchester United ja Tottenham, mutta Spurs sai avausjaksolla todellisen myrskyvaroituksen.

Ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen Norwich johtaa peliä José Mourinhon miehistöä vastaan 1-0. Ainoan hyväksytyn maalin teki Mario Vrancic.

James Nalton

@JDNalton
Looked like a brilliantly timed run from Pukki. Somehow VAR finds it offside.