Euroopan jalkapalloliitto UEFA on valinnut vuoden 2019 Mestarien liigan läpimurtojoukkueen. Tähdistökentällisessä on mukana joitain jo erittäin paljon hehkutettuja pelaajia, ja joitain hieman pienemmälle huomiolle jääneitä. Todennäköisesti valtaosasta heistä kuullaan tulevaisuudessa vielä kuitenkin paljon, paljon lisää.

Yksikään seura ei saanut tähdistöön kahta pelaajaa, joten jaonta oli laajaa. Joukkueen hyökkäystä tähdittää jokseenkin itseoikeutetusti Red Bull Salzburgista Borussia Dortmundiin siirtyvä Erling Braut Håland, joka tykitti syksyn kuudessa lohkovaiheen ottelussa peräti kahdeksan maalia.

Hålandin adjutanteiksi hyökkäykseen valittiin Internazionalessa mahtavan syksyn pelannut argentiinalainen Lautaro Martínez sekä Real Madridissa odottamattoman nopeasti läpilyönyt brasilialainen Rodrygo.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Keskikentältä löytyy Espanjan A-maajoukkueessa jo debytoinut Dani Olmo, joka murtautui Mestarien liigaan ja futismaailman tietoisuuteen poikkeuksellista tietä Dinamo Zagrebissa. Kaksi muuta ovat suomalaispelaajien seurakavereita. Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon joukkuetoveri Bayer Leverkusenista, Kai Havertz oli jokseenkin selkeä valinta, mutta Jere Urosen Genkin Sander Berge saattaa yllättää monet. 21-vuotias Berge on siis toinen tähdistökentällisen norjalaispelaaja.

Puolustuslinjasta löytyy peräti kolme bundesliigapelaajaa: Borussia Dortmundissa Real Madridista lainalla pelaava Achraf Hakimi, Bayern Münchenin maailmanmestaritoppari Benjamin Pavard sekä RB Leipzigin Dayot Upamecano. Vasemmaksi laitapuolustajaksi valittiin Atlético Madridin brassitulokas Renan Lodi.

Maalivahdiksi UEFA valitsi Italian tulevaisuuden nimen, 22-vuotiaan Napoli-vahti Alex Meretin.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
💫 #UCL breakthrough team of 2019 💫

Standout player here is __________