Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin Cas on puolittanut Chelsean siirtokiellon yhden siirtoikkunan mittaiseksi, kertoo BBC. Näin ollen Chelsea saa hankkia uusia pelaajia jo ensi tammikuussa.

Lontoolaisseura sai kansainväliseltä jalkapalloliitolta Fifalta viime helmikuussa kahden siirtoikkunan mittaisen siirtopannan rikottuaan alaikäisten pelaajien hankkimiseen liittyviä sääntöjä. Ensimmäisen puolikkaan siirtopannasta Chelsea kärsi jo viime kesänä.

Fifan mukaan Chelsean rangaistus perustui 150 sääntörikkomukseen, jotka liittyivät 69 eri akatemiapelaajaan. Cas katsoi, että Chelsea syyllistyi kyllä mainittuihin rikkomuksiin, muttei niin usean pelaajan kohdalla kuin Fifan mukaan.

Pannan puolittamisen lisäksi Cas pienensi Chelsean sakkoa 600 000 Sveitsin frangista 300 000 Sveitsin frangiin (noin 274 000 euroa).