Tässä Suomen lippukiintiöt Huuhkajien ensi kesän EM-kisaotteluihin

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on tarkentanut Suomen lippukiintiöiden määriä ensi kesän EM-kisojen otteluihin.

Aiheesta on käyty viime päivinä paljon keskustelua. Uefa ilmoitti yllättäen viikonloppuna eri suuruiset maakohtaiset fanikatsomokiintiöt kuin mitä aiemmin oli ollut tiedossa, mutta maanantaina asiaan saatiin selvennys.

Uefa on ilmoittanut suomalaiskannattajien pääsylippukiintiöksi Pietarissa 8 000 ja Kööpenhaminassa 5 000, eli kaikkiaan suomalaiskannattajille on varattu Kööpenhaminasta ja Pietarista kolmeen alkulohkon otteluun 21 000 lippua.

Näistä lipuista noin 4 800 menee Suomen maajoukkueen kannattajayhdistykselle, 3 000 muille sidosryhmille, ja kaikki loput, noin 13 200 lippua, arvotaan joulukuussa Uefan arvontaan osallistuneiden kesken.

Tämän lisäksi Palloliitto saa osto-oikeuden 1 000 lippuun ottelua kohden sidosryhmilleen, joista suurimpia ovat joukkueen pelaajat ja taustaryhmä läheisineen, yhteistyökumppanit ja suomalaisen jalkapallon aktiivitoimijat.

Huuhkajat juhli varmistunutta kisapaikkaa voitokkaan Liechtenstein-pelin jälkeen. Kuva: Juha Tamminen

Uefalta maanantaina saadun tiedon mukaan suomalaiskannattajat tulevat lisäksi saamaan ottelukohtaisesti useita satoja (enintään 1000) lisälippuja Kööpenhaminaan sekä Pietariin paikoille, joista on rajallinen näkyvyys (restricted view) kentälle. Uefa tiedottaa näiden lisälippujen myynnistä myöhemmin.

Suomi kohtaa alkulohkovaiheessa kisojen isäntämaina toimivat Tanskan ja Venäjän sekä Fifa-rankingin tämänhetkisen kärkijoukkueen Belgian.

Suomen maajoukkueen kannattajayhdistyksen (SMJK) lippukiintiö ottelua kohden on 1 612 eli näin ollen kaikki SMJK:n kautta kuluneisiin EM-karsintoihin lippuja ostaneet yhdistyksen jäsenet saavat osto-oikeuden jokaiseen Suomen otteluun EM-kisoissa.

SMJK ja Palloliitto olivat käyneet vääntöä siitä, kuinka suuri osuus lipuista kuuluu SMJK:n jäsenille. Osa kannattajista mietti jopa maajoukkueen pelien boikotoimista (Lue Ilta-Sanomien artikkeli aiheesta)

– Olemme tyytyväisiä ja iloisia tästä ratkaisusta yhdistyksemme kiintiön suhteen. Nyt kaikki Pohjoiskaarteessa joukkuetta matkalla näihin kisoihin tukeneet pääsevät antamaan kisoissa äänensä ja tukensa Huuhkajille, kuten aina. Ymmärrämme SMJK:ssa kiintiöiden rajallisuuden ja toivomme jokaiseen peliin mahdollisimman suurta tukea koko katsomolta joukkueelle, SMJK:n puheenjohtaja Jussi Hartikainen kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

– Todella hienoa, että pääsimme hyvään lopputulokseen meille tärkeän kumppanin SMJK:n kanssa. Päätökset lippukiintiöiden osalta ovat kokonaisuudessaan vaikeita, koska tietysti haluamme tarjota suomalaisen jalkapallon tukijoille ja ahkerille tekijöille mahdollisuuden nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta laajasti, Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sanoo.

Mahdollisissa pudotuspeliotteluissa suomalaiskannattajien kiintiö on 5000 lippua ottelustadionista riippumatta, kuitenkin niin, että mahdollisessa välierässä suomalaiskannattajien kiintiö on 10 500 lippua ja finaalissa 11 000 lippua.

Pääsyliput EM-lopputurnaukseen voi hankkia ainoastaan Uefan kautta. Ilmoittautuminen kannattaja-arvontaan alkaa keskiviikkona 4.12. kello 15.00 Suomen aikaa ja jatkuu tasan kaksi viikkoa keskiviikkoon 18.12. kello 15.00 saakka.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS