Tim Sparv pohti syvällisempiä syitä Huuhkajien menestykselle: ”Moninaisuutemme tekee meistä vahvempia”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on pohtinut Suomen A-maajoukkueen menestyksen syitä uusimmassa blogipostauksessaan.

32-vuotias keskikenttämies ei halua ottaa mitään pois joukkueen suurimmilta tähdiltä, mutta haluaa korostaa pienempienkin asioiden tärkeyttä jättimäisten tavoitteiden saavuttamisessa. Sparvin mielestä esimerkiksi erilaisen taustan omaavat pelaajat auttavat aina joukkueita parempiin tuloksiin.

– Joukkuehenki Suomessa on fantastinen ja päällimmäinen syy sille miksi olemme pärjänneet niin hyvin, mutta se ei ole ainut syy meidän menestykseemme. Hyökkääjämme [Teemu] Pukki ja päävalmentajamme [Markku] Kanerva ovat ansaitusti saaneet paljon kehuja, mutta te lukijat tiedätte, että minä tykkään katsoa mahtivoittojen selkeimpien tekijöiden ylitse.

– Kamara, Hradecky, Jensen, Taylor, Lam, O’Shaughnessy… Tyypillisiä suomalaisia sukunimiä? Ei oikeastaan. Uskon, että ryhmät ja joukkueet jotka sisältävät ihmisiä erilaisilta taustoilta erilaisilla perspektiiveillä saavuttavat parempia tuloksia. Suomen maajoukkue on yksi mahtava esimerkki siitä.

– Meillä on nuoria pelaajia ja meillä vanhempia pelaajia. Meillä on suomea puhuvia pelaajia ja ruotsia puhuvia pelaajia. Yksi pelaaja on syntynyt Kemissä, toinen Bratislavassa ja kolmannella on afrikkalaiset juuret. Meidän moninaisuutemme tekee meistä vahvempia.

Sparv on myös puhunut Huuhkajien taustajoukkojen tärkeydestä, nostaen esille esimerkiksi miesten maajoukkueen pitkäaikaisen valmennusryhmän jäsenen Jari-Pekka ”Gene” Keurulaisen, joka palkittiin hiljattain myös Captain’s Ball -gaalassa.

– Yksi toinen syy positiivisen joukkuehengen ja menestyksemme takana on meidän legendaarinen taustajoukkomme. Suurin osa heistä on ollut mukana yli kaksi vuosikymmentä. ”Gene”, meidän fysioterapeuttimme, on ollut mukana 80-luvulta lähtien. He eivät ole ainoastaan todella hyviä siinä mitä he tekevät, vaan he luovat myös tosi lämpimän ja hauskan työympäristön.