Valioliigassa nähtiin lauantaina maali, joka tullaan muistamaan pitkään.

Osumasta vastasi Heung-Min Son, joka iski yhden Tottenhamin maaleista joukkueen 5-0-voitossa Burnleysta.

Sonin maali ei ollut vain yksi muiden joukossa vaan poikkeuksellisen upea osuma. Eteläkorealaislaituri sai pallon oman rangaistusalueen rajan tuntumassa ja kirmasi sen jälkeen kentän toiseen päähän pallon kanssa sijoittaen pelivälineen lopulta aina verkkoon saakka.

Tuolla maalilla Spurs siirtyi ottelussa jo 3-0-johtoon, ja Son ilmoittautui samalla kilpailuun tämän kauden komeimmasta osumasta.

Maali keräsi kehuja oman joukkueen keskuudessa. Muun muassa kapteeni Harry Kane, joka teki itse kaksi maalia lauantaina, ylisti Sonin suoritusta.

– ”Sonny” varasti show’n. Uskomaton maali, upea vastahyökkäys. Hän haluaa ainoastaan paiskia kovasti töitä ja pelata joukkueelle, Kane kehui.

Ottelun jälkeen Spursin manageria José Mourinhoa muistutettiin brassilegenda Ronaldon vuonna 1996 tekemästä maalista, joka oli vastaavanlainen. Tuolloin Barcelonassa pelannut Ronaldo iski Compostelaa vastaan maalin pitkän juoksushown päätteeksi, ja maailman yhden kautta aikojen parhaan hyökkääjän suoritus sisälsi myös hienoja harhautuksia.

– Jo ennen tätä poikani kutsui häntä Sonaldoksi, Mourinho sanoi Daily Mailin mukaan.

Ronaldon vuosien takainen maali oli jo ennestään Mourinhon mielessä, kun hän pohti vastaavaa maalia Sonin sooloon.

– Tänään hän oli Sonaldo Nazario. Ainoa mieleeni tullut maali oli, kun minulla oli kunnia istua Sir Bobby Robsonin vieressä, kun Ronaldo Nazario viimeisteli samantyylisen maalin, Mourinho selitti.