Valioliigan entinen paha poika ehdottaa suuria muutoksia naisjalkapalloon – ”Maalien kokoa pitäisi pienentää ja pallojen olisi oltava kevyempiä”

© Kuva: Getty Images

Joey Barton muistetaan varsin värikkäästä pelaajaurastaan.

Muun muassa kentällä tapellut ja usein medioiden otsikoissa viihtynyt Barton toimii nykyään kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Englannissa pelaavan Fletwood Townin päävalmentajana.

Barton otti kantaa naisjalkapalloiluun ja totesi muun muassa, että naisjalkapallo kaipaa pienempiä maaleja ja kevyempiä palloja.

– Kyseessä on eri urheilulaji. Naisjalkapalloilun pitäisi sopia naisten fyysisyyteen. Maalien kokoa pitäisi pienentää ja pallojen olisi oltava kevyempiä. Jos haluamme kehittää naisjalkapalloilua katsojein kannalta, on nykyinen tuote heikompi, koska naiset pelaavat samoilla säännöillä kuin miehet, Barton totesi.

– Miehet ovat fyysisempiä, voimakkaampia ja nopeampia kuin naiset. Ollaan realisteja. Miesten peleissä pallon koko on viisi. Sanotaan, että naisten peleissä vaihtaisimme koon neljään. Kuka huomaisi eron? Ei kukaan. Vannon, että se tekisi silti suuren muutoksen itse peliin, koska naisten olisi helpompi pelata sillä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.