Näin kotimaassa muisteltiin traagisesti menehtynyttä ex-veikkausliigahyökkääjää: ”Tänään täällä, huomenna poissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suru yhdisti Atlantin molemmat rannat, kun torstaina maailmalle kantautui tieto entisen Veikkausliigan hyökkääjän Shahdon Winchesterin kuolemasta. Jarossa ja SJK:ssa pelannut Trinidad & Tobagon maajoukkueen runkopelaaja oli kuollessaan vain 27-vuotias.

Winchester oli palannut reilu vuosi sitten toiselta Euroopan rupeamaltaan kotimaahansa Trinidad & Tobagoon, ja liittynyt kasvattajaseuransa W Connectionin harjoitusvahvuuteen. Kohtalokkaana yönä, joka vaati Winchesterin lisäksi onnettomuudessa hänen kolmen lapsuudenystävänsä – joista yksi oli mediatietojen mukaan miehen naisystävä – hengen, illanvietossa oli mukana myös W Connectionin ja maajoukkueen pelikaveri Neil Benjamin Jr.

Näin W Connectionin valmentaja Earl Jean kommentoi turmayön tapahtumia Trinidad Expressille.

– Benjin isällä oli pieni baari. He menivät sinne; pelaajat, entiset pelaajat ja kaikki, Jean kertoi.

– Hän (Winchester) heitti Jem Gordonin kotiin. Jem pyysi häntä soittamaan, kun hän pääsee kotiin. Shahdon vastasi: ”Äh, meillä on treenit huomenna. Nähdään siellä”.

Winchester debytoi A-maajoukkueessa jo 18-vuotiaana vuonna 2010 ja pelasi kaikkiaan 22 aikuisten maaottelua. Hän oli mukana muun muassa pudottamassa USA:ta vuoden 2018 MM-kisoissa, kun Trinidad & Tobago voitti ratkaisupelissä USA:n 2-1. Samoissa karsinnoissa Winchester teki maalin Meksikoa vastaan.

Harjoitusleiri oli mennyt hyvin, ja W Connectionissa oltiin päätetty, että Winchester liittyisi joukkueen mukaan tammikuussa alkavalle uudelle sarjakaudelle.

– Shahdon veti keskiviikkona yhdet parhaista treeneistään sen jälkeen, kun palasi meille takaisin. Hän todella antoi kaikkensa, Jean totesi jo 5-vuotiaana seurassa aloittaneesta pelaajasta.

– Kaikki pitivät Shahdonista. Me seurasimme hänen kehitystään akatemiasta 20 vuoden ajan. Hänellä oli hyvä sydän ja sielu. Hän oli nöyrä ja kunnioittava kaikkia kohtaan.

Jean aloitti W Connectionin valmentajana vasta tänä vuonna. Sitä ennen seuraa valmensi pitkään Stuart Charles Fevrier, joka voitti W Connectionin valmentajana viisi mestaruutta ja tunsi Winchesterin hyvin niin seura- kuin maajoukkuevalmentajanakin. Jean oli Fevrierin entinen apulaisvalmentaja.

– Winchester oli nyt parhaassa tikissään. Muistetaan, että hän sai jo nuorena tilaisuuden pelata Euroopassa. Hän meni Suomeen ja Azerbaidzhaniin. Meille hän oli iso menetys, koska hän oli joukkueen kapteeni, Fevrier sanoi.

Myötätuntoa ja haikeita sanoja Winchesterin poismenosta sateli kaikilta Trinidad & Tobagon jalkapalloilun silmäätekeviltä.

– Olen yhä syvän järkytyksen ja surun vallassa. Valmensin Shahdonia maajoukkueessa ja tutustuin nöyrään ja hyvätapaiseen nuoreen mieheen, jolla oli suuria unelmia ja tavoitteita, Trinidad & Tobagon palloliiton puheenjohtaja William Wallace totesi.

– En tiedä, mitä sanoa. Tämä oli kamala tapa kuolla ja meille vielä rankempaa, koska Shahdon oli yksi meistä, maajoukkueen kapteeni Khaleem Hyland kommentoi.

Earl Jean puki vielä sanoiksi, miten katoavaista kaikki voi olla ja kuinka yhtäkkiä elämä päättyä.

– Oli raskasta nähdä, kuinka joku puhui hänestä eilen niin kauniisti, ja aamulla puhelin soi ja sinulle kerrotaan, ettei hän enää elä. Täällä tänään, huomenna poissa, Jean muotoili.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.