Viime kaudella kaksi tasapeliä – joko Bayern kukistaa Bundesliigan pikkuseuran? ”Pakkovoiton paikka”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Harva olisi ennen Bundesliigan kauden alkua uskonut, että Bayern Münchenin ja Freiburgin välinen piste-ero olisi 15 pelin jälkeen ainoastaan kahden pinnan suuruinen. Bayern majailee sarjataulukossa viidentenä 27 pisteellä, Freiburg sijan alempana.

Tällä kaudella Freiburg on hävinnyt vain yhden sarjapelin kotikentällään. Viasatin selostaja Mikko Innanen uskoo, ettei hallitseva mestari Bayern pääse missään nimessä ottamaan helppoa rutiinivoittoa keskiviikkoiltana Schwarzwald-stadionilla.

Mestaruuden uusimista ajatellen Bayernin pistelaarin olisi kerryttävä. Se on tällä hetkellä seitsemän pistettä pelin enemmän pelannutta sarjakärkeä RB Leipzigia perässä.

Tiistain tulos Leipzigin ja Borussia Dortmundin välillä otettiin Bayernin leirissä varmasti mielekkäästi vastaan. Dortmundissa nähtiin viihdyttävä 3-3-tasapeli.

– Viime kaudella molemmat pelit päättyivät Bundesliigassa 1-1. Bayern on viides, joten sillä ei yksinkertaisesti ole enää varaa pistemenetyksiin, Innanen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Selostajakonkari arvostaa Freiburgia seuran vahvan akatemiatoiminnan ja suurseuroja paljon niukempien resurssien takia.

– Minä todella symppaan Freiburgia rajallisten resurssien takia, sillä silti he ovat joskus siellä kymmenen sakissa ja tämmöinen piikki suurten lihassa. Nytkin edessä on ottelu, jossa voi tapahtua mitä vain sen takia, että tämä on Freiburgin kotipeli ja Bayernilla on pakkovoiton paikka.

Viimeisten kolmen kauden aikana Freiburg on ollut Bundesliigassa kauden päätteeksi sarjataulukon 13:s (2018-19), 15:s (2017-18) ja 7:s (2016-17).

Freiburg on monelle tuiki tuntematon joukkue. Innanen nostaa joukkueesta luettelointiin nopeat pelimiehet Gian-Luca Waldschmidtin ja Nils Petersenin.

Loukkaantunut Waldschmidt on varmuudella sivussa Bayernia vastaan, mutta Petersen on kunnossa.

Takaisin Bundesliigaan kaudeksi 2016-17 noussut Freiburg kantaa selvää kasvattajaseuran asemaa. Seuran jalkapallokoulusta eteenpäin ovat urallaan ponnistaneet mm. toppari Ömer Toprak, maalivahti Oliver Baumann, laituri Daniel Caligiuri ja laitapakki Dennis Aogo.

Innanen kehuu Freiburgin pelaajapolitiikkaa ja muistuttaa Leicesterin hankkimasta Caglar Söyüncüsta. Turkkilaistoppari siirtyi Leicesteriin viime vuonna ja on tällä kaudella ottanut Manchester Unitediin kesällä siirtyneen Harry Maguiren paikan.

– Hän on ollut loistava Johnny Evansin vierellä. Freiburg tekee tämmöisiä täsmämyyntejä, ja ratas pyörii ja pyörii. He ovat myyneet muutaman tällaisen profiilipelaajan mutta saaneet sitten pidettyä Petersenin ja Waldschmidtin kaltaisia pelaajia. Siellä tehdään todella paljon oikeita asioita, selostaja kehuu.

Bayernilla on alla hyvät voitot Tottenhamista (3-1) ja Werder Bremenistä (6-1). Freiburg hävisi puolestaan viime pelinsä Hertha Berlinille 0-1.

Saksan Bundesliigan ottelu Freiburg-Bayern München näkyy keskiviikkona 18.12. klo 21.25 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS