Juventus voitti sunnuntaina illalla AS Roman vieraissa 2-1 Italian Serie A:n huippukamppailussa, mutta ottelua ovat varjostaneet ikävät loukkaantumiset (Lue ottelusta lisää).

Uutisoimme jo viime yönä, että Roman hyökkäävän keskikenttäpelaajan Nicolò Zaniolon kausi on todennäköisesti ohi. Zaniolo, 20, jouduttiin vaihtamaan kentältä pois 34. minuutilla hänen törmättyä vauhdilla Juventuksen Matthijs de Ligtiin, joka yritti saada häneltä palloa pois.

Italialainen huippulupaus kyynelehti, kun hänet vietiin paareilla kentältä pois. AS Roma on kertonut tiedotteessaan, että Zaniolo loukkasi oikean polvensa eturistisidettä ja nivelkierukkaa. Hänet leikataan jo tänään, maanantaina.

Nyt huonoja uutisia on kantautunut myös Juventuksen leiristä. Joukkueen päävalmentaja Maurizio Sarri aavisteli jo pelin jälkeen, että turkkilaistoppari Merih Demiralin tilanne ei näytä hyvältä.

Ottelun avausmaalin tehnyt Demiral, 21, tuli huonosti alas pääpallotilanteesta ja hänet vaihdettiin kentältä pois vartti ennen Zanioloa. Maanantaina Juventus vahvisti, että myös Demiral loukkasi polven eturistisiteensä ja nivelkierukan, mutta vasemmasta jalasta. Hänet leikataan tulevina päivinä.

JuventusFC

@juventusfc
Torna presto, Merih!
Ti aspettiamo ❤

@Merihdemiral

JuventusFC

@juventusfc

Football Italia arvelee, että kumpikin on sivussa noin puoli vuotta, joten heiltä jää erittäin todennäköisesti väliin ensi kesän EM-lopputurnaus.

Romalla on ollut viime kausina surkeaa tuuria juurikin polven eturistisiteen vammojen kanssa, sillä Zaniolo on jo joukkueen 15. pelaaja, jolle on sattunut vastaava loukkaantuminen viimeisen kuuden vuoden aikana.

Syitä polvivammojen määrälle on pohditty myös italialaismediassa. Football Italian mukaan Roma on vaihtanut nurmialustansa harjoituskeskuksessaan. Sunnuntaina Roman kotikenttä Stadio Olimpicolla tuskin oli parhaassa mahdollisessa kunnossa, sillä joukkueen paikallisvastustaja Lazio isännöi siellä Napolia lauantaina.

Roma ja Lazio, jotka jakavat saman kotikentän, olivat viimeksi pelanneet kotiottelunsa peräkkäisinä päivinä Serie A:ssa kaudella 1988-89.

OptaPaolo

@OptaPaolo
2 - Lazio and Rome will play two home matches in Serie A on two consecutive days for the second time ever (the first one in 1988/89). Pair.

#LazioNapoli

AS Roman laitahyökkääjä Diego Perotti myönsi sunnuntain ottelun jälkeen, että Stadio Olimpicon nurmi on surkea.

– Stadio Olimpicon kenttä ei ole ikinä ole ollut hyvä, se ei lukeudu Serie A:n parhaimpiin. Siellä on aina koloja, se ei ole hyvä kenttä.

– Se vaikutti varmasti kahteen loukkaantumiseen, joita pelissä oli.

AS Roma English

@ASRomaEN
Nicolò Zaniolo on Instagram:

“I swear to you... I will be back even better than before.”

Forza Nico! 🙏 #ASRoma