Ballon d’Orin vuoden 2019 parhaana naisjalkapalloilijana voittanut Megan Rapinoe on totuttu tuntemaan pelaajana, joka ei ujostele ottaa kantaa eikä kaihda poliittisiakaan mielenilmauksia. Erityisesti Rapinoe on arvostellut useaan otteeseen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

Yhdysvaltojen armeija surmasi perjantaina iranilaisen kenraalin Qassem Suleimanin. Teko aiheutti Iranissa suurta kuohuntaa ja on saanut osakseen laajaa arvostelua niin USA:ssa kuin maailmallakin.

Nyt niin USA:n kuin Iranin arvellaan valmistautuvan uusiin sotatoimiin, ja osin USA on ne jo aloittanutkin. Trump puolestaan kehuskeli USA:n asearsenaalilla Twitterissä.

– USA on juuri sijoittanut kaksi triljoonaa dollaria armeijan kalustoon. Me olemme maailman suurin ja helposti PARAS! Jos Iran hyökkää amerikkalaista sotilastukikohtaa, tai ketä tahansa amerikkalaista vastaan, lähetämme heidän suuntaansa sitä uutta ja upeaa kalustoa… ilman pienintäkään epäilystä, Trump twiittasi.

[readmore from=Rapinoe-Megan]

34-vuotias Rapinoe ei jäänyt Trumpin uhkailujen edessä sanattomaksi, vaan otti kantaa sotavalmisteluihin Instagram-tilinsä stooreissa.

– Sen kaluston lisäksi lähetämme myös ihmisiämme. Suurin osa heistä olisi nuoria (mutta ei varmastikaan sinun lapsiasi). Ymmärrätkö varmasti, mitä sanot? Älä ikinä kerskaile sodalla, koska se tarkoittaa, että amerikkalaiset kuolevat, Rapinoe vastasi.

Marinés A.

@pulguisaguilar
Well said Megan Rapinoe...