Helsingin IFK laitapelaajaa Joel Mattssonia odottaa ensi vuonna siirto ulkomaille.

Mattsson, 20, jatkaa vielä sovitusti alkavalla kaudella HIFK:ssa, jonka mukaan hänen uusi seuransa tiedottaa siirrosta ensi viikolla.

Hän siirtyi Helsinkiin ennen viime kautta kasvattajaseurastaan IFK Mariehamnista ja pelasi viime vuonna HIFK:ssa 27 ottelua tehden niissä yhteensä viisi maalia. Veikkausliigassa Mattsson on pelannut kaikkiaan 73 ottelua.

– Sekä minulla että joukkueella on onnistunut kausi takanamme ja tuntui siltä, että meistä tuli koko ajan parempia kauden mittaan. Kasvoimme paljon joukkueena, aivan kuten myös itse tein pelaajana. On todella hienoa saada pelata täällä myös ensi vuonna, sillä olen viihtynyt erittäin hyvin tässä joukkueessa ja tässä kaupungissa, Mattsson kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

– Haluan pelata entistä paremman kauden ja tehdä enemmän maaleja ja maaliin johtaneita syöttöjä. Joukkueen kanssa tavoittelemme parempaa tulosta ja haluamme nyt ottaa sen europelipaikan, joka viime vuonna jäi saavuttamatta.

– Joel tuli meille kaudelle 2019 tavoitteenaan kehittyä uudelle tasolle pelaajana ja saada kauttamme mahdollisuus päästä ulkomaille. Eihän hänelle voi muuta sanoa, kuin että ”bra jobbat” ja todeta perään, että hänenlaisiaan pelaajia me toivottavasti saamme IFK:hon jatkossakin. Hienoa on tietenkin, että saamme pidettyä hänet meillä vielä yhden kauden tämän sovitun kuvion myötä, lisää urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.