FC Inter tiedottaa kotisivuillaan tehneensä yksivuotisen sopimuksen brasilialaisen Ellinton Costa Moraisin kanssa. 29-vuotias hyökkääjä tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Liliu.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Brasilialaishyökkääjä Liliu siirtyy Interiin!

Viime kaudella Nõmme Kaljun ja Brommapojkarnan riveissä pelanneen Liliun tavoite tulevalle kaudelle on selkeä: Veikkausliigan maalikuninkuuden voitto.

Tervetuloa Turkuun Liliu! 🙌🏼

Lue lisää 👇🏼
fcinter.fi/liliu-vahvista…
#fcinterturku

Vuonna 2019 Liliu pelasi virolaisen Nõmme Kaljun sekä ruotsalaisen Brommapojkarnan riveissä, länsinaapurin toisella sarjatasolla. Kahdeksassa Superettan-ottelussa syntyi yksi maali.

Viron pääsarjassa Liliu on onnistunut erinomaisesti. Kaudella 2018 hän teki mestaruuden voittaneelle Nõmme Kaljulle 30 ottelussa 31 maalia (päälle 15 maalisyöttöä) valloittaen koko sarjan maalikuninkuuden. Samat ovat tavoitteet myös Turun Interissä.

– Ensinnäkin haluan voittaa joukkueena ja tavoitella mestaruutta. Myös europeleissä haluan päästä mahdollisimman pitkälle. Henkilökohtaisesti tavoitteenani on olla Veikkausliigan maalikuningas, Liliu listaa Interin tiedotteessa.

Eurooppaan Liliu tuli jo kymmenen vuotta sitten, kun Belgian pääsarjassa pelannut Westerlo hankki hänet. Sen jälkeen kokemusta on karttunut Kyproksen, Israelin ja Maltan pääsarjoista, ennen kuin 181-senttisen hyökkääjän tie vei Viroon kesällä 2017.

Interin valmentaja José Riveiro kertoo seuranneensa Liliuta Viron Meistriliigassa jo usean vuoden ajan.

– Tunnen hänet jo melko hyvin. Liliu on monipuolinen hyökkääjä ja pystyy pelaamaan monessa eri roolissa. Hän on aggressiivinen niin ilman palloa kuin pallon kanssakin, Riveiro kuvailee uutta suojattiaan.

[readmore from=FC-Inter]

– Hänellä on osaamista monissa hyökkääjälle tärkeissä asioissa, kuten linjojen välisissä juoksuissa ja käännöksissä sekä viimeistelyssä. Hän on myös hyvä pääpelissä ja jo kokenut pelaaja, joten saamme hyvää kilpailua hyökkäyspäähän.

Liliulla on ennen Interiä kokemusta europelien karsintavaiheista jo kolmesta seurasta: Westerlosta, Birkirkarasta ja Nõmme Kaljusta.