Toisen polven Hollannin maajoukkuepelaaja Daley Blindin uran jatkuminen on vaarassa. Blind koki huimausta joulukuun 10. päivä pelatussa Mestarien liigan ottelussa, ja joulun alla tehdyissä tutkimuksissa selvisi, että Blind kärsii sydänlihaksen tulehduksesta (lue lisää).

Blind on jo käynyt sydänleikkauksessa, mutta ei ole vielä palannut Ajaxin harjoitusvahvuuteen. Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag valmistautuu jo siihen, ettei 29-vuotias puolustaja välttämättä enää loppukauden aikana pelaa. Topparin tontille ollaankin istumassa syksyllä keskikentän pohjalla pelannutta meksikolaista Edson Martínezia.

Huoli Daley Blindin terveydestä on niin suuri, että hänen isänsä, Ajaxin entinen kapteeni Danny Blind kommentoi Fox Sportsille epäilevänsä, voiko Daley pelata ammattilaisjalkapalloa enää koskaan. Isä-Blindin mukaan paluu ”ei ole sataprosenttisen varmaa”.

Blindin perhe on ollut sairauden suhteen melko vaitonainen, mutta isän huolesta huolimatta Daley itse on vakuutellut tähtäävänsä paluuseen.

[readmore from=Blind-Daley]

– Aion joka tapauksessa pelata vielä. Siihen voi mennä viikko tai pari kuukautta. Tarvitsen joka tapauksessa kärsivällisyyttä ja täydellistä lepoa tänä aikana, Daley Blind totesi Sportnieuwsille.

– En ole uranlopettamispuheista erityisen huolestunut. Saan siitä vain lisämotivaatiota palatakseni nopeasti takaisin kentälle.

Lähde: Mundo Deportivo