Sarjajumbo Espanyol ja sarjakärki FC Barcelona. Siinä asetelmat lauantai-illan päättäneeseen Barcelonan derbyyn.

Sarjatilanne ei kuitenkaan paljon painanut, kun Espanyol pakotti Cornellálla Barcan 2-2 -tasapeliin. Näin Espanyolin uusi valmentaja Abelardo sai pestiinsä melko ihanteellisen startin.

Kotijoukkueen suureksi sankariksi nousi Kiinan kansallissankari Wu Lei. Espanyolin hyökkääjä aloitti vaihtopenkiltä, mutta nousi ratkaisurooliin tehtyään 88. minuutilla ottelun viimeisen maalin. Vaikka peli pelattiinkin Kiinassa aamuyöstä kello 4 alkaen, lienee Wu Lein osuma saanut Aasiassa aikaiseksi melkoisen futismaanjäristyksen. Wu Lein siirryttyä seuraan viime tammikuussa Espanyolista on nimittäin tullut yksi Kiinan seuratuimmista futisjoukkueista.

Yllätystä valmisteltiin jo avausjaksolla, sillä Espanyol johti peliä 45 minuutin jälkeen David Lópezin vapaapotkusta puskemalla maalilla 1-0. Kyseessä oli Espanyolin ainoa kunnon maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla.

Toisen puoliajan ensimmäisellä 15-minuuttisella Barcelona kuitenkin nousi rinnalle ja ohi. Ensin osui Luis Suárez, sitten Suárezin keskityksestä Arturo Vidal. Suárez on ollut viime aikoina Barcelonalle kullanarvoinen pelaaja, sillä uruguaylaishyökkääjä on joko tehnyt tai syöttänyt jokaisen Barcan kymmenestä viimeisestä La Liga -maalista.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🔥 - Last 10 goals of @FCBarcelona in La Liga (as of 2-1 lead at Espanyol)

🅰️ Suárez
⚽ Suárez
⚽ Suárez
🅰️ Suárez
🅰️ Suárez
🅰️ Suárez
⚽ Suárez
🅰️ Suárez
🅰️ Suárez
⚽ Suárez

#EspanyolBarça
#LaLigaSantander

Barcelona näytti jo menevän menojaan, mutta sitten Espanyol pääsi ylivoimalle ja samalla peliin mukaan. Frenkie de Jong sai 75. minuutilla pelipaidasta repimisestä ansaitun toisen varoituksensa ja joutui suihkuun. Kyseessä oli nuoren hollantilaisen uran ensimmäinen ulosajo.

Espanyol ehti pelata ylivoimalla reilut kymmenen minuuttia, kunnes Wu Lei iski. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2009, kun Espanyol teki kaksi maalia paikallisvastustajan verkkoon. Hienosta tasapelipisteestä huolimatta Espanyol on tällä hetkellä koko sarjan huonoin kotijoukkue, sillä se ei saanut kauden ensipuolikkaalla yhtään kotivoittoa, ja tasapelejäkin vain kolme.

Barcelona ja Real Madrid ovat nyt – sarjan puolivälissä – tasapistein sarjan kärjessä, mutta Barcelonan maaliero on kaksi maalia parempi. Sarja ei ole ollut näin tasainen sarjan puolivälissä koko vuosituhannella.