Maailma järkkyi sunnuntaina, kun uutinen koripallolegenda Kobe Bryantin kuolemasta tulvi uutiskanaviin. Bryant menehtyi 41-vuotiaana traagisessa helikopteriturmassa, jossa kuoli myös kahdeksan muuta ihmistä – näiden joukossa Bryantin 13-vuotias tytär Gianna.

Viime viikolla tuli kuluneeksi vuosi toisesta ilmailutragediasta, jossa henkensä menetti argentiinalainen jalkapalloilija Emiliano Sala. Salan viimeiseksi seuraksi jäi ranskalainen Nantes, sillä hyökkääjä ei ehtinyt pelata otteluakaan Cardiffissa, jonne hän siirtyi vain pari päivää ennen kuolemaansa.

Nantesissa Sala nousi jalkapalloväen tietoisuuteen, ja vuosipäivän merkiksi FC Nantesin kannattajat muistelivat Salaa komealla tifolla, ja minuutin mittaisilla aplodeilla sunnuntain sarjapelissään Bordeaux’ta vastaan.

– Tifo yhden omistamme muistoksi. Ikuisesti nanteslaisten sydämissä. Kiitos keltavihreille ihmisille tästä upeasta kunnianosoituksesta, seura kirjoitti stadionilla kiertänyttä upeaa tiedoa esitellen.

FC Nantes

@FCNantes
Un tifo en la mémoire des nôtres. Pour toujours dans les coeurs des Nantais.

🙏 Merci au peuple jaune et vert pour ce sublime hommage.

Sala kantoi Nantesissa pelinumeroa 9, ja ja yhdeksännellä peliminuutilla katsojat nousivatkin ylös tuoleiltaan ja ryhtyivät äänekkäisiin ja tunteikkaisiin suosionosoituksiin.

– Hän on argentiinalainen, joka ei koskaan luovuta! Emiliano Sala, Emiliano Sala, Emiliano Sala, katsomosta laulettiin.

FC Nantes

@FCNantes
📸 L’hommage vibrant de La Beaujoire !
#FCNFCGB

Ilta ei päättynyt Nantesin lähes 30 000 -päisen kotiyleisön kannalta iloisesti, sillä Bordeaux vei sarjapisteet maalein 1-0.