Lähde: Bayernissa kipinöi jo nyt kesäsiirron vuoksi – Manuel Neuer ei suostu kompromisseihin

© Kuva: Getty Images

Vaikka mitään ei olekaan vielä julkaistu, pidetään saksalaismediassa selvänä, että 23-vuotias Alexander Nübel tulee siirtymään tulevana kesänä Bayern Münchenin riveihin. Maalivahdin sopimus Schalken kanssa umpeutuu, eikä Nübel ole uutta allekirjoittamassa. Niinpä Schalke saa luopua torjujastaan ilman siirtokorvausta.

Samasta seurasta Bayerniin siirtyi yhdeksän vuotta aikaisemmin Manuel Neuer. Neuer täyttää maaliskuussa 34 vuotta, ja Nübelistä kaavaillaan hänen seuraajaansa. Saksan maajoukkuevahti pelaa kuitenkin edelleen absoluuttisella huipputasolla, ja muun muassa Kicker valitsi miehen tuoreeltaan Bundesliigan tämän hetken parhaaksi maalivahdiksi.

Sport Bildin mukaan Bayern Münchenissä odottaakin räjähdysaltis kilpailutilanne. Lehti kertoo, että Neuer ja Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic kävivät syyskauden päätteeksi Nübeliä koskevan keskustelun, eikä lopputulema ollut likimainkaan sopuisa.

Salihamidzic esitti Neuerille, että Nübelin sisäänajosta tehtäisiin mahdollisimman sujuva, ja tälle taattaisin ensi kauden aikana noin 15 ottelua pelattavaksi. Neuerin pirtaan tämä ehdotus ei sopinut alkuunkaan. Konkaritorjuja haluaa pelata itse jokaikisen ottelun, harjoitusottelut mukaan lukien.

Bayern München ei Sport Bildille asiaa kommentoinut.

Lehden tietojen mukaan Nübel tulee saamaan Bayernilta vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen, joka takaa hänelle viiden miljoonan euron vuosiansiot, ja bonukset päälle. Sopimukseen kirjataan myös vuonna 2021 voimaan astuva ulosostoklausuuli. Nübel toivoo, että jos hän nousee Bayernissa ykkösvahdiksi, voi sama toteutua myös maajoukkueessa.

Sport Bild pohdiskeleekin nyt, miten Nübelin mahdollinen peliaikatakuu vaikuttaa Bayernin ja Neuerin välisiin sopimusneuvotteluihin. Neuerin nykyinen sopimus umpeutuu vuonna 2021, mutta esillä on ollut spekulaatio vuoteen 2023 ulottuvasta jatkopahvista.

Nübelin olisi Bayernin suunnitelman mukaan määrä periä Neuerin ykkösvahdin asema vuonna 2023, mutta jos nykyinen ykköstorjuja ei olekaan ensi kaudella tyytyväinen, suostuuko hän ylipäätään jatkokontrahtiin?